SEO constructie shop online
Buna,
Ma poate ajuta cineva cu un sfat, sau cu doua?
Vreau sa-mi fac un shop si nu stiu cum sa-mi structurez din pctdv SEO
O sa folosesc woocommerce si by default are tag la categorii "product-category" pe care il adauga la url.
As dori sa am SHOP-ul ca un seo silo.
Am 3 categorii de produse, doua sunt related si una nu prea.
categorie1 (numele si slugul e un singur cuvant)
categorie2 (numele si slugul e un singur cuvant)
categorie3 (numele si slugul e un singur cuvant)
Fiecare categorie va avea x subcategorii.
ca si url:
numesite.ro/shop/ unde sunt afisate categoriile 1,2 si 3
Dupa click pe o categorie url-ul se schimba in
numesite.ro/categorie1/ continuand cu url: numesite.ro/product-category/categorie1/subcategorie1
As vrea sa scap de "product-category" care este adaugata automat de woocommerce astfel incat sa raman cu url-ul numesite.ro/categorie1/subcategorie1
intrebarea: Din punct de vedere SEO SILO este necesar sa pastrez in url toata calea pana la subcategorie? adica: numesite.ro/shop/categorie1/subcategorie1 - "shop" fiind pagina de shop sau se considera fiecare categorie un SILO sustinut de subcategorii si produse?
Daca da,
1. e OK sa doar sa redumesc "product-category" cu "shop" in permalinks woocommerce, astfel pastrez url, desi in url numesite.ro/shop/ - shop este o pagina, iar in numesite.ro/shop/categorie1/subcategorie1 - shop este doar un slug adaugat automat de woocommerce si doar coincide cu numele paginii "shop" ?
2. Sa scap de tot de tag-ul adaugat de woocommerce si sa creez o categorie numita "shop" pe care o folosesc ca si pagina, astfel pagina de shop e o categorie si structura url urmeaza structura categoriilor?
In cazul produsului, din puct de vedere seo SILO, e necesar sa ramana url-ul complet numesite.ro/shop/categorie1/subcategorie1/produs, sau e ok(SILO functioneaza) doar cu numesite.ro/produs.
As prefera intreg url-ul, dar la o anumita lungime facebook mi-l sparge cu ............ iar daca cineva il trimite cu copy/paste nu merge.
Foarte noob in domeniu, daca nu face sens ce am scris ...bad luck for me
Multumesc anticipat.