-
Domeniu...cu derivatie
Salutare . Intrebarea mea este daca este legal sa cumpar un domeniu gen cu denumirea unui domeniu mare gen seopedia-forum,ro sau anunturi-anuntul,ro sau olx-imobiliare,ro
Pot cumpara ? este legal daca folosesc numele lor in domeniul meu + alt cuvant ?
-
Daca respectivul are marca inregistrata si tu ai continut pe clasa cumparata | clasele cumparate de el risti sa pierzi domeniul si sa platesti daune.
LE: plus chestii colaterale daca ai chef sa te tii tare sau daca ceilalti exagereaza cu valoare prejudiciilor: timp pierdut, cheltuieli de judecata.
Plus prestigiu/imagine, daca ai asa ceva.
-
Ma interesa sa iau olx-auto pentru anunturi auto :))
-
Nu am verificat la OSIM, dar cred ca se incadreaza perfect in ce am scris mai sus.
-
Se numeste "branded domain" si NUMAI daca ti se permite acest lucru explicit ai voie sa il cumperi.
In cazul de fata sigur-sigur olx nu-ti va permite acest lucru, deci uita de treaba asta.
Singurul caz in care ai putea primi acceptul este in cazul anumitor produse care se vand exclusiv prin intermediul afiliatilor si in care producatorul lasa integral marketingul pe spatele afiliatilor, asa ca nu il deranjeaza daca acestia fac branded domains sau/si brand bidding.
Nu-i cazul tau, deci nu te baga ca-l pierzi.
-
-
Conducerea unei mari companii (aflata in insolventa din cate stiu) a renuntat la unul dintre cele mai mari chaturi romanesti iar utilizatorii au ramas pe afara. In acel moment am luat un domeniu asemanator si am creat acelasi mediu virtual de chat cu care utiliztorii erau obisnuiti. A trecut deja un an si precizez ca nu am avut probleme de genul si chiar daca ar fi fost, nu as fi renuntat tinand cont ca, acelt domeniu contine un cuvant comun, folosit de toate 'gurile' din Romania in discutiile zilnice.
In cazul in care ar fi fost o marca tip 'badoo' care nu are nicio semnificatie in viata zilnica, as fi inteles.. dar tinand cont ca, cuvantul este unul comun, aflat si in DEX, nu mi se pare ceva normal ca OSIM-ul sa zica ceva.
Precizez ca pe pagina mea, inclusiv pe chat am precizat ca website-ul/chat-ul nu apartine si nu are nicio legatura cu acea companie.
Salutari.