Daca modific titlul unor articole mai vechi, voi avea ceva efecte negative asupra blogului?
Nu modific si legatura, sau linkul web al articolelor respective, doar titlul.
Versiune printabilă
Daca modific titlul unor articole mai vechi, voi avea ceva efecte negative asupra blogului?
Nu modific si legatura, sau linkul web al articolelor respective, doar titlul.
Daca modifici titlul ar trebui modificata si legatura + redirect 301 de pe vechiul permalink pe cel nou. In felul asta nu vei pierde "punctaj" SEO pentru faptul ca titlul este diferit de link, dar nici nu vei pierde autoritatea articolului.
In plus ar trebui sa te uiti si peste meta titlu si meta descriere.
Cum fac redirect de pe vechiul permalink pe cel nou?
Meta titlu si meta descriere unde le gasesc?
Ce fel de platforma folosesti, wordpress?
da, wordpress
Pentru redirect 301 va trebui sa introduci urmatoarea linie in .htaccess:
Inlocuieste in cod link vechi si link nou (atentie, primul nu contine http:// ). Fiecare redirect ar trebui sa aiba cate o linie.Cod HTML:Redirect 301 /link-vechi.php http://domeniu.ro/link-nou.php
Pentru descrieri si titlu meta instaleaza Yoast SEO setarile SEO iti vor aparea in pagina articolului in back admin
Deci pt fiecare tilul schimbat, trebuie sa introduc cate o linie ca cea de sus in .htacces ?
Si asa trebuie, fara http la linkul vechi?
Daca nu fac asta, si modific titlurile, ce efecte negative vor aparea?
Am scris si mai sus, daca modifici titlul fara sa modifici link-ul, acestea doua vor fi diferite iar astfel vei pierde pe SEO on-page. Daca in schimb modifici si link-ul, atunci ar trebui sa faci un 301 redirect, ca sa nu pierzi autoritatea articolului acumulata pana acum.
Asta este modul de a face lucrurile "sanatos". De ce NU ai face-o?
Salut,
Cred ca ar fi bine sa aduci niste clarificari:
1. La ce te referi cand spui titlu? Intreb pentru ca am vazut ca ai intrebat si unde gasesti meta titlu - meta titlul (https://moz.com/learn/seo/title-tag) este titlul pe care il indexeaza motoarele de cautare si il returneaza in rezultatele de cautari. Meta titlul are o importanta destul de mare dpdv SEO. In Wordpress, dupa cum a spus si LogOn, poti schimba meta tagurile (titlu, descriere) independent de titlul pe care il dai tu articolului folosind un plugin gen Yoast SEO. Deci poti schimba titlul pe care il vede utilizatorul (celmai probabil tag-ul h1), fara a modifica si meta titlul sau URL-ul (adresa web).
2. Despre ce schimbare de titlu este vorba? Daca vrei sa faci o modificare minora, cel mai probabil o poti face fara prea mare impact SEO.
Vreau sa modific titlul pe care il vede utilizatorul.
Atunci ai mai multe optiuni:
1. Unele teme wordpress iti ofera optiunea sa ascunzi titlul pe care il ia articolul in mod implicit. Daca ai optiunea asta, ascunde-l si adauga tu un element h1 cu noul titlu.
2. In genereal, temele wordpress au o clasa css atribuita titlului. Folosind selectorul de clasa, il ascunzi folosindu-te de css (adaugi ceva de genul .clasa_titlu_articol { display: none; } in style.css) si adaugi tu un element h1 cu noul titlu.
3. Instalezi Yoast SEO -> adaugi in casuta de titlu meta titlul actual -> schimbi titlul articoului si salvezi. Asa iti va pastra meta titlul intact, dar va schimba titlul afisat pentru utilizatori.
Dpdv SEO, h1 este unul dintre tag-urile la care se uita motoarele de cautare, dar, atat timp cat este relevant pentru articol si, in mod ideal dar nu obligatoriu, contine si o expresie cheie, nu ar trebui sa ai probleme, mai ales daca ai un profil de link-uri puternic si curat.
In wordpress nu se face redirectul automat daca modifici titlul articolului? Parca asa stiam...
Nu se face automat redirect.. cel putin la mine nu s-a facut..
Deci, daca am inteles bine: daca modific doar titlul pe care il vede utilizatorul, nu vor aparea deloc efecte negative?
Si problema pe care o intampin aici, este ca atunci cand dau Share pe FB la articolul respectiv, imi apare tot titlul vechi, cel care este in legatura. Desi am incercat in pluginul Yoast si am modificat la "Titlu Facebook" si am pus titlul nou, totusi nu mi l-a luat pe Facebook pe cel nou, ci tot pe cel vechi.
Titlul si url-ul au pondere importanta in seo onpage. In functie de ce urmaresti, pot fi efecte pozitive sau negative. De exemplu, daca ai acum Titlu1 si blabla/titlu1 si schimbi in Titlu2 pastrand blabla/titlu1, unele cautari pot fi afectate negativ, altele pozitiv; probabil efectele pe ansamblu vor fi negative.
Mergi in Sharing Debugger (https://developers.facebook.com/tools/debug/) si apoi `Scrape again`.
Deci, exact cum iti explicam la inceput, daca modifici doar titlul fara sa modifici link-ul pot aparea efecte negative pe SEO on-page, exact cum spune si @Floki mai sus.
@Mishu, am impresia ca Wordpress seteaza un 302 redirect automat, dar este doar temporar si nu te poti baza pe asta. Eu cel putin nu as face-o cand vine vorba de autoritatea paginii
P.S.: @Marcous, nu stiu de ce am impresia ca ne tot intrebi pe noi dar tu intr-un final oricum vei face modificarea fara sa tii cont de sfaturile din acest topic :p
Unu la mana, vreau sa inteleg exact ce presupune fiecare varianta. Si doi, nu vreau sa ma arunc din prima sa modific in cod, pentru ca nu ma pricep si nu vreau mai mult sa stric.
Daca vrei sa fii sigur ca nu strici ceva, iti recomand sa faci un back-up inainte, daca nu este facut deja...
Insa daca vrei sa faci lucrurile "ca la carte", vei avea putin mai mult de lucru, insa in felul asta poti sa fii sigur ca nu pierzi trafic.
Am verificat chiar acum pe un site de test, face automat un redirect 301 si chiar pastreaza recurenta.
Salut lume devine Salutare lume:
/salut-lume -> 301 -> /salutare-lume
Salutare lume devine Salutari lume buna
/salutare-lume -> 301 -> /salutari-lume-buna
/salut-lume -> 301 -> /salutari-lume-buna
Exact ce trebuie!
Testat pe Wordpress 4.5.3, toate modulele ce ar putea fi implicate sunt dezactivate.
Daca la voi e altfel...
Super, multumesc pentru informatie, este chiar utila!
In codex zice asa:
Citat:
If the slug was changed and not already part of the old slugs then it will be added to the post meta field ('_wp_old_slug') for storing old slugs for that post.