Vreau sa stiu mai multe detalii despre nisa culinara, ma intereseaza daca functioneaza cu trafic din motoarele de cautare sau trebuie sa dau like-uri,share-uri s.a.m.d. precum la un site de stiri. As vrea mai multe sfaturi pe aceasta nisa.
Versiune printabilă
Nu stiu eu, am zis doar ca intr-un timp erau unii interesati sa cumpere astfel de siteuri de culinar care nu produceau bani si sunt 100% sigur ca pentru a face afiliere cu produse de gatit. Testeaza si vezi. Ce ai de pierdut?
Pai asta ar trebuii sa te documentezi si tu Mutex....sa vezi ce si cum. :)
Sincer nu cunosc pe nimeni care sa aiba un astfel de site si asa poate imi raspunde cineva in acest topic care a mai avut sau cunoaste pe cineva si stie cum face respectivul. Eu doresc mai exact urmatoarele informatii:
-daca site-ul se bazeaza pe share-uri,pagina de facebook etc. precum un site de stiri sau pe indexare (ar fi foarte simplu pentru mine cu indexare)
-daca este intr-adevar legal si pot pune adsense sau site-uri de afiliere gen altex,2profit s.a.m.d.
Nu se bazeaza pe facebook ci pe long tails-uri:
- reteta ciorba de burta
- reteta sarmale
- reteta supa de galuste
.........
Ia si testeaza si vezi ce iese, nu iti poate face nimeni scenarii cu ce s-ar intampla peste 1 an daca te-ai apuca de treaba azi.
Contează și social media într-o proporție destul de mare dar majoritatea traficului vine de obicei din search.
Vezi secțiunea de traffic sources din:
Reteteculinare.ro Analytics - See Traffic Ranking & Stats
Gustos.ro Analytics - See Traffic Ranking & Stats
Ecuisine.ro Analytics - See Traffic Ranking & Stats
Problema premergătoare lansării unui site culinar este că ai nevoie de o bază de rețete. Altfel, te vei lovi de următoarele situații:
- Nu poți copia rețetele mot-a-mot de pe site-uri românești.
- Dacă schimbi o parte din rețetă s-ar putea să nu mai iasă același fel de mâncare și să superi ceva cititori pentru proastă îndrumare (cel puțin dacă nu ai habar despre ce scrii).
- Nu poți traduce rețete de pe alte site-uri pentru că diferă destul de mult gusturile/obiceiurile de la o țară la alta și în unele cazuri chiar și cantitățile de măsură.
- Este destul de greu să faci rost de imagini în mod gratuit. Dacă le "împrumuți" de pe alte site-uri sunt șanse mai mari decât în mod obișnuit să se sesizeze cineva.
Targetul în general este să strângi suficienți fani care gătesc și sunt pasionați, astfel încât să poți face user generated content pe care doar să-l moderezi. Astfel scapi de o parte din costurile editoriale.
Ca o părere personală: nu aș începe un proiect de genul decât dacă aș găti frecvent sau dacă aș găsi pe cineva care gătește să se ocupe de site.
Sper să îți fie de folos. Bafta!
Eu zic ca daca vrei pe retete sa te bagi pe UK, aia sunt varza la retete, cauta totul pe net, am avut ceva si mergea bine, dar ai de scris la greu, daca vrei sa rankezi, deci .... nisa e ok, atat timp cat te straduiesti sa oferi ceva in plus fata de alte cateva sute de site-uri! https://www.google.ro/#q=retete+culinare :) daca vrei pe ro, iti recomand asigurari auto + locuinte! CPC mare! :)
Multumesc frumos pentru sfaturi, dar daca as incepe cu o serie foarte maricica de retete posibil ca google sa considere spam, mai ales pentru un domeniu abia inregistrat. Oricum, l-am inregistrat + am pus o tema destul de ok. Am postat deja doua retete si chiar e destul de dificil, dar mai sunt cu un prieten si asa vom imparti munca.
@Rapsodia: Iti multumesc pentru sfaturi, stiu ca am mult de scris, dar eu cred ca este mai bine sa te chinui la un site legal decat la unul ilegal.
Un site IT ? scrii despre diferite tehnologii noi , le promovezi , iei comision , bagi adsense etc.. asta ar fii o idee..