Va salut, merita sa faci upgrade de la Joomla 1.5.x la Joomla 2 sau 3? sunt diferente majore?
Multumesc anticipat,
Versiune printabilă
Va salut, merita sa faci upgrade de la Joomla 1.5.x la Joomla 2 sau 3? sunt diferente majore?
Multumesc anticipat,
cat ar costa un astfel de upgrade? merci frumos.
Am lucrat mult cu J1.5 si mi-a placut, dar J3x este mult mai productiva, usor de lucrat cu ea.
Poate parea un pic dificila la inceput cand schimbi versiunea, dar apoi e mult mai usoara. Iti simplifica munca.
Mai dificila e partea de migrare. Nu stiu un mod de a face trecerea direct de la 1.5 la 3, difera foarte mult una de alta.
Daca nu ai un site prea stufos poti sa iti salvezi articolele si sa pastrezi URL-urile iar apoi stergi vechiul site si-l faci de la zero direct pe J3.
Eu asa am facut la un site de prezentare cu cateva pagini (desi aveam multe pagini indexate - poze ale produselor care aveau pagina proprie).
Am pastrat URL-urile si paginile mai importante si am facut de la zero site-ul.
Mi-am pastrat pozitiile in SERP (e adevarat, nu e concurenta mare pe nisa mea, dar nu am picat).
Daca ai un site destul de mare e mai dificil, dar si asa, o migrare poate fi un esec din multe cauze (componente, pluginuri, module care nu migreaza corect sau nu sunt suportate).
In primul rand fa-ti un backup inainte, si la Public_html si la baza de date iar apoi poti incerca una din variante, migrare sau site de zero.
AICI gasesti instructiuni clare. Problema nu va fi upgrade-ul ci compatibilitatea template-ului si extensiilor cu noua versiune. Te pot ajuta daca intampini probleme.
salut. Va multumesc. Site-ul este putin cam stufos. Sunt ceva articole, atat noi cat si vechi. Este un site de turism, cu excursii. Ca sa-l i-au de la 0, ma cam doare sufletul :) . Problema nu este munca, cat timpul lucrat, link-uri indexate si de ce sa nu zic, sta f. bine dupa cautari. Este template-ul default al Joomla 1.5, iar ca si extensii, nu am mare nevoie de ele.
Update-ul de la 1.5 la 3 o sa iti dea numai batai de cap si o multime de probleme de care nu iti dai seama in prima faza. 90% din cei care se ofera sa faca asta, probabil nu stiu exact in ce se baga.
Sfatul meu e sa iti gasesti o tema de Joomla 3 si sa te apuci de treaba. :)