Ai primit raspunsuri la intrebare, speram ca ti-a fost satisfacuta curiozitatea :P Daca nu ... ghinion, cum ar zice un mare lider.
Versiune printabilă
Ai primit raspunsuri la intrebare, speram ca ti-a fost satisfacuta curiozitatea :P Daca nu ... ghinion, cum ar zice un mare lider.
daca ai fi trecut pe la prezentare forumisti, poate nu se mai discuta in acest topic despre id 'contesa...'
Legat de intrebare, in trecut nu ati mai avut macar doi clienti pe aceleasi keyw?
Acum daca aveti 3 poate e mai simpla treaba, pt ca puteti face permutari intre pozitiile 1, 2 si 3 prin promovare si fiecare trece prin pozitia 1 alternativ, si agentia e la "butoane".
nisa haine femei are concurenta destul de serioasa (emag...si restul...)
acum apare intrebarea cum au nimerit simultan 3 clienti diferiti la aceeasi agentie?
ori alte agentii i au refuzat
ori nu sunt multe agentii care se ocupa de promovare
ori clientii au fost la alte agentii si nu au obtinut rezultatele pe care le doreau
ori pretul actual al agentiei e unul "convenabil" pentru acesti 3 clienti
Partial.
Sunt sute de site-uri cu sau despre haine de femei si prima pagina are doar 10 pozitii. Agentiile sunt si ele destule, fiecare are mai multi clienti, deci e clar ca nu e loc pentru toata lumea... Asa ca, agentia n-are decat sa aleaga pentru fiecare client cateva cuvinte cheie si sa se axeze exclusiv pe alea. Neaparat sa nu lipseasca "haine femei iefine", se cauta!
Mare atentie la imparteala, din experienta am observat ca sunt cuvinte cheie pe care cu pozitia 4-5 nu ai ce face. Nu stiu daca 1-2-3 ia tot sau cautarile pe respectivele cuvinte sunt generate aproape exclusiv de cei care fac SEO.
LE: Nu, n-o sa-mi schimb numele in Printul Castravete Murat!
Raspuns simplu: preturi prea mici.
Clientii de SEO sunt clienti de servicii online, unde doar "oferta de pret" conteaza. Ei le dau la "sefu", sefu alege cel mai mic pret, pentru ca asa se fac afacerile bune.
Urmeaza dezastru! Atunci nu mai conteaza ca sefu a gresit, ori inchid pravalia ori o iau de la capat si SEFU alege ofertele de "mijloc". Urmeaza ?
---------
Refuzat e aproape imposibil. Greu ai 2 clienti pe nisa si extrem de rar pe aceleasi cuvinte cheie. De obicei clientul fuge de "pret" la cei cu preturi mici, sansa ca 3 clienti sa accepte pretul corect este foarte mica.
Orice persoana interesata de SEO cere preturi. 99% habar nu au ce cumpara sau ce sa ceara, iar asta este un avantaj pentru cei care ofera servicii SEO = prosteala.
Clientul primeste 5-10 oferte complet diferite, pentru servicii complet diferite, el nu intelege nimic! Cel mai simplu este sa compara preturi si alege! Un televizor se cumpara dupa cod produs =este identic, cauti pret mic. Dar un serviciu la pret mic?
Pentru mine este singura explicatie logica: 3 clienti pe aceeasi nisa = preturi mici. Doar ca in cazul de fata intrebarea nu-si are sensul, pentru ca oricum nu rankeaza toti 3 in top 10 pe termen lung:)
Voi nu ati citit ce a scris omul in titlu. E vorba de aceleasi kewywords, nu keywords. Asta inseamna ca nu va targeta "haine femei", ci pe "hiane femei" pentru un client, "haine fimei" pentru al doilea si "haien fmeei" pentru al treilea. Problem solved.
La modul cel mai serios, un om cu bun simt nu ar prelua mai mult de un client pe aceeasi nisa, in acelasi timp. Si dupa ce finalizezi munca pentru unul din clienti, tot e de bun simt sa ai o perioada de timp destul de mare pana preiei un alt client pe aceeasi nisa.
Am avut eu parte de 4 potentiali clienti in decursul a doua luni care voiau sa colaboram pe parte de design + seo pe o nisa identica si eu nici macar nu sunt agentie sau pfa, nu imi fac reclama pe undeva si nici ieftin nu lucrez cand accept, rareori, sa fac asta pentru cineva. I-am refuzat pe toti pentru ca tocmai terminasem de cateva luni colaborarea cu cineva pe aceeasi nisa. Nu numai ca era de porc fata de primul client sa accept, dar imi era foarte greu sa imi fac singur concurenta la munca mea.Citat:
Postat în original de gmc
Metoda 1 - dai disavow la toate linkurile existente, indiferent de valoarea lor si bagi linkuri numai din directoare straine. Astepti 3 luni si vezi pana pe ce loc ajunge.
Metoda 2 - dai disavow la toate linkurile si bagi linkuri numai din directoare romanesti. Astepti 3 luni si evaluezi.
Metoda 3 - dai disavow la toate linkurile existente si pui 20 de linkuri sitewide pe 20 de bloguri care n-au nici o legatura cu nisa respectiva. Astepti 3 luni si admiri cum site-ul se duce in sus.
Daca nu esti multumit de rezultate combini toate trei metodele. Succes garantat!