-
cum transfer un domeniu?
Am cumparat de la rotld cateva domenii. Acestea contin caractere de genul ãâîºþ si practic sunt clonele altora din top alexa (va pot spune pe pm denumirea corecta).
Ideea e ca proprietarul de drept al unuia dintre ele e interesat de o eventuala achizitie. Inca nu am discutat de pret, dar cum as putea vinde / transfera domeniul?
Stiu ca legal nu prea am voie, dar totusi cum as putea face asta (fara sa am probleme de natura legala) ?
Cunosc site-urile de profil, dar efectiv vanzarea / transferarea cum se face?
As putea merge cu clientul de manuta la ICI si sa le zic alora "da domne transfera-i domeniul lu' asta"?
Initial ma gandeam sa le parchez prin sedo, dar am renuntat la idee...
-
Cel mai simplu e sa pui un index pe el sau un wp si sa vinzi site-ul si domeniul il cedezi.
-
Cat despre transferul in sine gasesti formularele pe rotld, le completezi si le trimiti prin posta/curier (nu mai retin daca se permite fax sau email). Apoi urmezi pasii de acolo. Grija plata sa o iei inainte pentru ca odata trimise actele, transferul nu mai poate fi oprit.
-
Salut
Domeniile .ro nu se pot vinde, doar transfera gratuit, prin RoTLD.
Poti in schimb vinde un wordpress cu lorem ipsum si sa cedezi domeniul gratuit. Sau poti cumpara un .com similar, si vinzi .com contra pret, iar .ro il cedezi gratuit.
-
Daca tot vrei sa "cedezi" domeniul cauta sa faci lucrurile ca la carte:
Pune un website pe domeniu/domenii.
Apeleaza la cont escrow pt website, iar domeniul il cedezi conform regulilor rotld.
De preferat sa ai o forma juridica de incasat banii pe site, apoi procedezi la initierea procedurii de cedare domeniu.
In felul acesta de feresti de capcane sau alte trucuri sa ramai fara domeniul "vanat" de potential cumparator.
-
Sa zicem ca ma decid sa il cedez gratuit. (formal)
Cum fac cu actele? ca daca voi completa toate formularele inclusiv declaratia din care reiese ca cedez gratuit domeniul, slabe sanse sa mai primesc ceva pe urma.
Si nici nu cred ca e suficient de prost incat sa dea banii inainte.
-
escrow
sau aici si aici
posibil sa mai fie si alte variante de site intermedar
-
escrow.com sau moniker.com
-
daca finalizezi tranzactia poate ne poti spune si noua cum ai procedat si eventual ce impedimente ai avut.