Exista o formula de calcul(chiar aproximativ) la ideea de mai sus, adica X externe (raportate la) Y interne = mixul ideal?
Versiune printabilă
Nu stiu sa existe un mix ideal, de fapt in SEO nu cred ca stie cineva daca exista vreun ideal in orice (ON-page, link building, etc), dar e recomandat sa linkezi din articol spre site-uri cu autoritate, related. Iar link-uri interne... Aparent e un factor On-Page destul de important, iar cel mai clasic exemplu e Wikipedia care e plin de link-uri interne, as putea zice ca-l duce la extrem. Dar e bine atat pt a imparti PR-ul in mod egal la paginile importante din site, plus ca e benefic si pt vizitatori. Eu de multe ori deschid in tab nou alte articole "link-uite" dintr-un articol, daca-s interesat. Asta se traduce printr-un Time On Site mai mare, user engagement, etc.
Acum, nu stiu daca poate careva sa-ti zica un procent fix, dar recomandat e sa fie totul natural, in limita bunului simt. Daca scrii un articol in care mentionezi ceva si despre alte topicuri in care ai mai scris in articolele precedente, poti pune link-uri spre ele, natural.
Un exemplu de blog care face asta destul de bine e blogul lui Cristi Ignat (unul dintre blogurile mele preferate). Uite un articol unde link-eaza natural atat spre alte articole ale lui, cat si extern: Alocarea corecta a bugetului in campaniile AdWords | Cristian Ignat
Sau articolele lui Kidu, care face din nou o treaba buna cu link-urile interne si externe spre pagini related Vrei sa iti deschizi un magazin online? | Despre online, cu Serban Cristian
Si exemplele pot continua, dar cred ca ai prins ideea
Daca google toolbar iti arata pr 0 asta nu inseamna ca nu poti avea backlinkuri pentru a obtine pr la urmatorul update. Google toolbar nu se updateaza live ci dupa cum am observat la cateva luni bune. Incearca PageRank Prediction