-
Headlines (H) per page
Cate H1, H2 sau H3 se 'accepta' pe o pagina?
Daca am h1 in titlu, ar trebui sa-l mai bag si in continut? Daca il bag, pot fi acuzat de spamming? De exemplu, daca nu il bag, pluginul imi spune ca nu am h1 in articol, desi titlul e in h1.
Este o ordine pe care trebuie sa o respectam? Daca bag h3 inainte de h2 are ceva?
Din nou, cate h2, h3 pot avea pe pagina? Daca bag h2 la "zodie pesti" si inca unul la "horoscop pesti" - ma ajuta sau ma poate afecta?
H4, h5, h6 - ma ajuta cu ceva? ...si la fel, de cate ori le pot folosi?
thanks.
-
Teoretic, un singur h1 pe pagina e recomandat. Faptul ca tu il ai pus ca titlul postarii din tema si nu-l vede plugin-ul in articol, nu conteaza. Oricum nu recomand astfel de plugin-uri.
Tot teoretic, H-urile ar trebui sa fie structurate ierarhic, desi nu cred ca are f mare importanta. Nu stiu daca mai conteaza sa mult acum, insa ideal ar fi sa fie ceva de genu:
Cod:
H1
H2
H2
H3
H3
H3
H2
H2
si asa mai departe.
Eu nu folosest mai "jos" de H3. H1 le am automat in titlul postarii, H2 si H3 le pun manual in articol. H4-H6 cred ca-s inutile
Eu folosesc H2 la fiecare subtitlu din articol. Apoi, daca mai am alte subtitluri in acea sectiune, le pun H3... 5-6 H2-uri pe pagina nu afecteaza deloc, cel putin pana acum pe mine nu m-a afectat, dar nici nu pot sa zic daca m-a ajutat sau nu, pt ca asa formatez toate articolele, deci nu puteam face o comparatie
-
Sincer nu cred ca motoarele de cautare mai tin cont de headings. Dupa ultimele miscari pe google nici nu mai imi dau seama de ce se tine cont intr-o pagina dat fiind faptul ca site-uri care nu ofera continut de calitate sunt inaintea celor care au continut bogat si de calitate.
Referitor la intrebarea ta eu pot sa spun ca am incercat mai multe variante dar nu am constatat nimic important.
-
principiul din spatele headlines-urilor, asa cum il vad eu, e urmatorul:
tu subliniezi prin H1, H2 samd bucati importante din text (titluri ale caror subtext e important pentru useri) => si daca e important pentru useri e important si pentru search engines.
spiderul "citeste" codul ca un robot bineineteles, si face o analiza a configuratiei paginii -> unde vede headlines isi da seama ca trebuie sa acorde mai multa importanta. Mi se pare logic.
Am citit mai demult ca folosirea literelor mari (fie ca sunt bolduite, fie font mare, sau prin css) ar avea aproape acelasi efect ca H1.
Totusi, aportul acestora asupra unui eventual ranking se face prin titluri editoriale bogate in text, nu numai pentru intentia de ranking (folosing numai cuvinte cheie)
Ca un exemplu pentru zodii:
Horoscop Pesti H1
Zodia Pesti - Caracteristici H2
Horoscop Pesti septembrie 2012 (Previziuni Astrologice pentru septembrie) H2; un H3 ar putea fi ceva legat de bani, dragoste si cariera.
-
Cum zice tymbark, h1 se foloseste o singura data, asa am auzit si eu, restul pot fi folosite de mai multe ori.
Bonus
http://www.youtube.com/watch?v=iR5itZlq8sk
http://www.youtube.com/watch?v=GIn5qJKU8VM