1st December 2013, 18:47
0 out of 3 members found this post helpful.
Estimarea pretului unui site
Salutare.
Acum 2 luni si ceva am cumparat un domeniu .info pentru a incerca afilierea cu 2parale. Partea buna a fost ca nu am plecat de la 0 cu el deoarece inainte a fost acelasi lucru pe el, site de afiliere pe nisa fashion, cu PR2 si cateva backlink-uri bunicele.
In aceste 2 luni site-ul a produs ~400 RON din afiliere si 150-200 lei din 4 link-uri si cateva articole platite. Acum as dori sa vand site-ul dar nu stiu cat as putea sa primesc pe el sau cat sa cer pe el. As dori o estimare de pret de la cei ce sunt in masura. Multumesc.
1st December 2013, 19:09
4 out of 4 members found this post helpful.
Valoarea unui proiect e dată de NPV (net prezent value). Cum se calculează găsești destule informații căutând în Google (suma încasărilor viitoare la valoarea banilor de azi - ie 110 lei încasați la anul pot însemna 100 lei azi).
În online, de regulă, dar există și excepții, se cumulează sumele care se pot obține pe următorii 2-3 ani. În cazul tău și în această perioadă (criză, schimbări în traficul organic), nu m-aș baza pe sume obținute pe o perioadă mai mare de 6-12 luni. Desigur, sume de bani se pot obține și după această perioadă, însă se datorează mai puțin investiției inițiale și mai mult investiției ulterioare în timp și bani (Managementul prin proiecte spune că este un alt proiect).
Eu l-aș evalua undeva între 1800-3600 lei (dacă se pot obține bani din link-uri lunar) și 1200-2400 fără link-uri. Trebuie ținut cont și că ultimele 2 luni au fost altfel de cum vor fi cele de la începutul anului, așa că mai poate scădea.
Valoarea de piață e una și prețul tranzacției e alta. Dacă ești un bun vânzător sau ai parte de un cumpărător talentat, poți să mai adaugi ceva sau să-l vinzi pe mai nimic.
1st December 2013, 22:49
2 out of 2 members found this post helpful.

Postat în original de
Vali Mihalcea
Multumesc infotrip. Viitorul site-ului este incert, poate sa cada pe anumite pozitii, poate fi penalizat
Stii tu ce stii.
Site-ul este haine-de-firma.info si are toate articolele (mai putin advertorialele) copiate de pe hainetari.com - site-ul meu. De fapt, ai pastrat doar imaginile, dupa ce le-am cerut celor de la Hostico sa ia masuri. Initial, ti-am dat si aici un PM, ai spus ca nu tu ai furat articolele si o sa le stergi, dar n-ai facut-o pana nu au intervenit cei de la hosting.
E normal sa te astepti la o penalizare pt ca site-ul tau nu are continut. Orice site are la inceput o sclipire, dupa care google il plaseaza unde ii e locul.
Nu stiu daca vei avea sanse sa il vinzi aici pt ca majoritatea sunt utilizatori cu experienta. Eu sunt baiat finut, nu am deschis un topic nou http://forum.seopedia.ro/discutii-ad...-mihalcea.html ca sa vada lumea ca esti si hot, nu doar tepar. Poate n-ar trebui sa ti-o spun eu, dar ar fi cazul sa te maturizezi daca vrei sa faci ceva serios si lumea sa te ia in serios. (apropo, te stiu de cand aveai val33ntyn.info si ma asaltai peste tot ca sa facem schimb de linkuri).
hainetari.com/2013/veste-de-iarna-dama/
haine-de-firma.info/veste-de-iarna-dama/
hainetari.com/2013/cizme-ugg-cu-blanita/
haine-de-firma.info/cizme-ugg-cu-blana/
hainetari.com/2012/ghete-iarna-adidas/
haine-de-firma.info/ghete-iarna-barbati-adidas/
hainetari.com/2013/ghete-piele-dama/
haine-de-firma.info/ghete-piele-dama/
Cum aratau articolele inainte de a interveni Hostico: View image: ghete vs original: Ghete iarna Adidas @ HaineTari.com
PS: Sunt multi care imi preiau articolele, dar macar unii au bunul simt sau nu se pricep si pastreaza linkurile mele de afiliat.
Tu le-ai schimbat.