-
OK, deci m-am lamurit. Pentru .ro - directoare romanesti.
Revenind ontopic la studiu de caz, voi actiona in 2 directii:
1.Vreau sa promovez pagina Despre (care e despre gandirea pozitiva), in momentul de fata sunt pe poz 12 in Google pentru cautare dupa "gandirea pozitiva". Intentionez sa scriu articole utile despre gandirea pozitiva si sa le promovez in directoare de articole sau prin advertoriale pentru a ajunge printre primele 3 pozitii la cautare.
2. Revin la ideea initiala de a promova partea de bancuri pentru ca am observat ca am oarecare succes de a comuta vizitatorii care citesc bancuri pe diferite situatii la care sa raspunda cu partea buna. Aici ma dispera la culme faptul ca marea marea majoritate a site-urilor de pe prima pagina dupa cautare "bancuri" sunt site-uri care nu mai sunt sau actualizate de mult sau sunt cu tona de linkuri in footer sau sunt extrem de greu de citit.
Voi promova sectiunea parteabuna.ro/bancuri in directoare web in prima faza. As vrea sa folosesc si directoarele de articole .. insa o sugestie de la voi m-ar ajuta mult. Cum pot promova o sectiune de BANCURI in directoare de articole ? :) Ma apuc sa scriu articole despre istoria glumelor, bancurilor ?
-
Apuca-te si scrie articole cu titlul de genul "reteta pentru buna dispozitie", sunt foarte multe teme unde poti introduce si cuvantul "bancuri" ca ancora pt websiteul tau ... Nu trebuie sa scrii despre istoria bancurilor :)
-
Asadar, dupa aproape inca un an de functionare, urmeaza sa fac niste modificari radicale. Din pacate, destul de probabil ca voi renunta la ideea de baza a site-ului. Chiar daca reusisem sa ajung pe #1 dupa optimist, gandire pozitiva si am reusit sa aduc o parte de trafic targetat postarile nu se desfasoara dupa cum speram eu la inceput. Adica sunt putine postarile in care lumea sa posteze intr-adevar partea buna intr-o maniera care sa creeze bunadispozitie..majoritatea sunt offtopic si nu asta vroiam.
Astfel, voi incerca binedispunerea dragilor nostri compatrioti prin partea de bancuri, parte care are un succes mai mare decat ma asteptam. Pentru asta, caut o modalitatea inovatoare de afisare a bancurilor, de diferentiere fata de alte site-uri de bancuri si voi recladi site-ul din ianuarie. Modul clasic de afisarea a bancurilor este acela care e si acum la mine pe site, bancuri unul sub celalalt cu optiuni de votare/like s.a.m.d
Ca o prima schita care imi vine in minte, ma gandeam si la varianta ca la afisarea unei categorii de bancuri, sa am o fereastra full screen doar cu bancul respectiv cu navigare stanga/dreapta (ca intr-o galerie de imagini).
Acum strang idei, deci orice sugestie de-a voastra e mai mult decat bine venita.
-
Revenind la studiu de caz..e o chestie pe care nu reusesc nicicum sa o inteleg :)
Se da keywordul "bancuri tari". Am fost #1 pe aceasta cautare in ultimele 4-5 luni. Incepand cu jumatatea lui decembrie insa, am cazut pe doi. Motivul cel mai probabil - aveam 2 linkuri puternice de pe 2 site-uri care de o luna sunt in regandire si sunt offline momentan. Asta am inteles.
Ceea ce nu inteleg insa..e dupa ce considerente e site-ul de pe pozitia 1 (florentin.ro) inaintea mea ? M-am uitat la backlinkuri..nu pare sa fie nimic valoros, continut actualizat ultima oara in octombrie iar optimizare on-page nimic spectaculos.
Voi ce spuneti ?
-
Nimeni nu se incumeta sa ma lumineze?
-
Ma incumet eu si am sa fac o analiza succinta:
Desi ai mai multe backlinkuri si mai multe pagini indexate, faptul ca el are domeniul mult mai vechi decat al tau si nu a fost interesat sa "manipuleze" partea de meta din home page se pare ca a facut diferenta pentru moment. Ar mai fi faptul ca el nu monetizeaza site-ul si tu o faci [din cate stiu nu ai voie decat o unitate Large Skyscraper (300 x 600) pe pagina, tu ai inca 2 in plus asa ca mare atentie - vezi detalii aici]
Succes!
-
Merci pentru raspuns.
Vechimea site-ului da, e unul dintre avantajele acelui site. Partea de meta, am facut-o responsabil, nu am cazut in vreo extrema cu ea.
Faptul ca nu monetizeaza site-ul si eu da? In ce masura ar influenta acest lucru pozitionarea in SERPS ?
[intr-adevar ai voie o singura unitate Large Skyscraper dar ai voie alte marimi cat timp te incadrezi in limita de 3. Eu am 1 Large Skyscraper si 2 medium rectangle.
“Please note that the limit for AdSense for content ad units still remains at three per page, so it’ll be possible to place one 300×600 ad unit and up to two other sizes on a page,” he adds. “As always, it’s important to consider both the user and advertiser experiences when placing any additional ad units on your pages.”]