-
tocmai am terminat lectia doi si am cam aceleasi pareri cu ale lui darkstar_tfd, un exemplu legat de alexa am incercat anul trecut sa fac un site folosind cms-ul joomla si siteul nu avea nici un vizitator pe zi ca era doar in faza de proiect, si intram pe site ft des ca atunci am invatat si joomla si surpriza intram de la mine de la laptop si de alt prieten (amandoi aveam instalat un add-on la firefox mai exact searchstatus) si ajunsesem la un moment dat sa am alexa 121 000. iar legat de page rank cel putin ultimele update-uri la page rank s-a dovedit ca nu mai are nici o legatura cu trafficul sau cu pozitionarea in se, sunt siteuri care au avut pr 6 si acum au pr 3, insa traficul este intact unele chiar au mai multi vizitatori!
-
Ai dreptate la majoritatea punctelor, insa Trust rankul inca are importanta. Pana cand alte elemente vor exista Alexa si Google PR sunt printre elementele cele mai des folosite la a evalua un site.
Daca nu ai de ex absolut nici o data despre site un Alexa rank te ajuta sa poti face o estimare a traficului.
Din nou deacord cu precizarile care le-am facut si la momentul respectiv.
-
stiu despre ce vorbesti, insa cum s-a mai repetat pentru cei incepatori nu e prea bine expusa problema! eu inteleg ceea ce spui tu ca si eu nu pot naviga fara searchstatus SearchStatus | Firefox SEO Toolbar Extension mai ales atunci cand intru pe un site nou ma uit la alexa sa vad ce "credibilitate" are!
-
Cred ca problema cu Alexa rank-ul e ca depinde foarte mult de tipul site-ului. Site-urile IT de exemplu vor avea alexa rank mai mare, pentru ca sunt vizitate de "tech-wise users" care stiu/vor sa isi instaleze Alexa toolbar-ul. In schimb, un site de arcade unde intra mai degraba tineri sau oameni plictisiti de la lucru, nu va avea A-rank mare, pentru ca tipul asta de useri nu se va sinchisi sa isi puna toolbar-ul.
Eventual poate fi considerat ca un parametru de comparatie intre doua site-uri din aceeasi nisa.
-
eu zic sa punem punct ca si asa i-am facut praf topicul lui mmariusel :D
-
:) nu e problema, e bine ca exista discutie si eu pot bazat pe ce se scrie aici sa modific structura lectiei. Orice sugestie pe oricare din lectii este binevenita.
-
Scuze, nu am vrut sa iti duc topic-ul off, dar era oarecum legata discutia despre Alexa :)
-
Cand o sa fie gata tot cursul? Astept cu nerbdare si celelalte capitole!
-
-
Sunt interesante lectiile de pe blog, dar era vorba de un PDF cu ele.
Exista undeva acest PDF, pentru ca pe blog nu l-am gasit pt download?
Sau s-a terminat oferta :(
Multumesc!