Asta ziceam (sau vroiam sa zic) si in primul exemplu.
Includerea in termeni si conditii a precizarii (intr-un fel sau altul) ca pot vinde baza de date.
Ideea e o astfel de practica este legala dar nu e etica.
De ce nu e etica? pt ca nu prea sta nimeni sa citeasca termenii si conditiile.
Cum poti totusi sa te pastrezi in niste limite? La o prima comunicare pe o astfel de baza de date sa incluzi posibilitatea de unsubscribe si chiar sa tii cont de aceasta optiune.
------------------
In alta ordine de idei: eu am lucrat cativa ani buni in direct marketing si acolo chiar trebuia sa tinem cont de aceasta lege (si era mediu offline, nu online).
De acolo stiu ca oamenii habar n-au ce inseamna sa se inscrie la o promotie, sa participe la un concurs sau sa se inscrie in baza de date a nu stiu carei firme de tigari ca sa primeasca o bricheta gratis.
------------------
Ca o completare: acum ceva timp am pus o masina la vanzare pe diverse site-uri.
Pe doua adrese de mail primesc newsletter de la un site. Pe prima adresa dau unsubscribe pt ca m-am enervat. Pe a doua adresa nu dau unsubscribe pt ca am citit stirea si mi s-a parut interesanta iar acum primesc in continuare newsletter de la ei.
Partea frumoasa este ca pe prima adresa nu am mai primit niciun mail de la ei pana acum si chiar ma bucura lucrul asta, faptul ca mi-au respectat alegerea. Cred ca asta este o dovada ca lucrurile incep sa se schimbe si pe la noi. (nu vreau sa spun numele site-ului pt ca nu ar fi etic :) )