Emag permite sellerilor publicarea de continut prin furt, am gasit descrierea produsului de aici pe Emag
Ataşament 4820
Cum procedam in acest caz?
Versiune printabilă
Emag permite sellerilor publicarea de continut prin furt, am gasit descrierea produsului de aici pe Emag
Ataşament 4820
Cum procedam in acest caz?
Salut felix,
Lasa tu descrierile, am vazut recenzii preluate ca si comentarii sau ca si recenzii proprii, ceea ce constituie un continut mult mai valoros decat o descriere a produsului.
Faptul ca se face scraping pe site-ul Emag nu cred ca e o noutate, dar eu vorbesc aici de site-uri de afiliere prin PS, care fac bani chiar de la eMag, nu de micile magazinase concurente.
Cred ca mi-am notat pe undeva un exemplu dar n-am avut tupeul sa deschid eu subiectul, daca il gasesc il voi posta.
In ceea ce priveste situatia descrisa de tine mai exista si posibilitatea ca respectivul comerciant sa vanda in marketplace-ul Emag, ceea ce ar putea justifica descrierile identice fara sa fie vorba de preluarea continutului.
din ce stiu emag nu verifica in vreun fel unicitatea descrierilor partenerilor. probabil cu un mail la marketplace se poate rezolva punctual dar long term nu vad vreo solutie universala
Mda, eu am inteles de-a-ndoaselea, scuze.
De fapt e continutul tau pe site-ul Emag, adaugat de un partener.
@klempa, aici nu e vorba doar de unicitatea continutului ci si de dreptul asupra acelui continut si m-ar mira ca marketplace-ul sa nu aiba nimic referitor la asta prin conditiile de utilizare. Problema clar nu e la Emag, e la partener iar rezolvarea punctuala, din pacate, nu acopera si prejudiciile deja suferite.
dacă e conținutul tău, și ești sigur de asta, cred că te pot ajuta.
Salut Zoso, da, continutul este am meu, a fost preluat de aici www.kiwigym.ro/concentrate-proteice/dymatize-iso-100-2-2-kg si l-au publicat pe emag aici www.emag.ro/izolat-proteic-din-zer-hidrolizat-dymatize-iso100-arome-multiple-900g-dym-iso900/pd/DYG8G7MBM/
A fost luat copy paste descriere si tabel cu ingrediente.
Multumesc pentru ajutor!
să sperăm că au învățat ceva.
Dupa dislike se pare ca e prezent pe forum :)Citat:
să sperăm că au învățat ceva.
Vad ca l-au modificat, nu stiu ce ai facut... dar iti multumesc. :)
Cineva care e suparat pe zoso :)
Toata lumea e prezenta pe forum :D
Salut Zoso, nu au invatat nimic, azi mi-am gasit alta descriere furata de pe site-ul meu de aici si listata pe emag.
Ataşament 4862
Te rog ajuta-ma din nou, multumesc!
am dat mai departe.
Multumesc, mi-au luat din text pana si ., de la ETC
Salut Zoso, "să sperăm că au învățat ceva." nu au invatat nimic, am fost fericit la vremea aia ca au modificat descrierea la produsul de aici www.emag.ro/izolat-proteic-din-zer-hidrolizat-dymatize-iso100-arome-multiple-900g-dym-iso900/pd/DYG8G7MBM/ care a fost furat de la mine www.kiwigym.ro/concentrate-proteice/dymatize-iso-100-2-2-kg si ce sa vezi.. este inapoi..
contează? e munca lui.
Am lasat recenzie la ambele produse si am deschis si o sesizare la emag, luni daca am timp sa o deschis si un DMCA report.
Ataşament 4865
EMAG permite din ce in ce mai multe abateri pe site-ul lor de la parteneri, si nu doar atat, dar comit si ei la randul lor foarte multe. Dar se pare ca au "protectie" de la ANPC, foarte putine reclamatii la adresa lor sunt solutionate, si si mai putine solutionate in mod corect.
Nu degeaba au ajuns "cel mai valoros brand românesc" , sunt protejati si lasati sa faca ce vor.
App, nu stiu daca ati avut ocazia sa discutati pe chat cu angajatii EMAG (au scos recent optiune de a suna la relatii clienti EMAG, nu mai este nici un nr. de contact, ii poti contacta doar prin chat).
Eu nu am vazut asa analfabetism si idiotenie de mult, asa cum intalnesti la cei care raspund la chatul ala al EMAG.
Raspunsul la recenzia lasata la produs
Ataşament 4866
Cred ca aproba doar ce este pozitiv si le convine lor.
Daa, cu recenziile negative e imposibil sa ti se aprobe o recenzie negativa daca faci in vreun fel referire la EMAG. Blocheaza orice se spune negativ la adresa lor.
N-ar strica daca s-ar sesiza mai multi oameni care au o audienta in online, sa le faca putina reclama astora de la EMAG, deja in unele situatii isi bat joc pe fata de oameni, cum e si situatia colegului din acest topic.
Sant curis daca cumperi un produs si lasi o recenzie negativa la el, de exemplu: Nu recomand, il aproba?
Am patit eu cu un produs cumparat de la emag, am scris o recenzie negativa si nu a fost aprobata, de atunci am cam ocolit emag-ul.
In ultimul timp talharia pare sa mearga in mare la Emag. Sunt client fidel de cel putin 10 ani, nu am avut probleme semnificative. Pana anul trecut, de atunci am fost pagubit cu aproximativ 2500 RON:
.) o garantie sau retur nerezolvata (bormasina Raider 250RON)
.) un produs diferit decat cel comandat, returnare in Voucher in loc de Storno. Am solicitat specific storno, nu vreau vouchere, si alte porcarii, nu poti sa gestionezi. Dar nu, ei au returnat in voucher. Un semineu la 550 RON plus 100 RON transport, 550 returnat in voucher.
.) o masina de spalat Indesit, am comandat produs nou, au trimis unul desigilat cu mica defectiune. Valoare aprox. 1500 RON, plus transport, inca astept curierul sa ridice produsul. Probabil teapa 100%. Trebuia sa fie cadou pentru Craciun. Frumos cadou.
Asta in decursul unui singur an fiscal.
Banii din care fac cumpararturi provin din munca cinstita. Tragerea pe sfoara care rezulta in pierderea contravalorii unui produs, in esenta, nu este diferita de talharia comuna.
In plus, Emag nu mai are personal de contact, toata comunicatia cu clientul este rezolvat prin automitazari pe baza de AI ( doamne, ce mai detest acest trend), chat AI, formulare, email, etc etc, nu exista un numar de telefon sau email sa contactezi o persoana ( om, uman).
As recomanda pentru cel sanatos la cap sa nu cumpere produse in valori mari, decat in amanunt care poate sa piarda fara durere. Ca referinta, o valoare in jur de 10% din salariul omului se poate considera valoare "mica". Pana la 50% "medie", 100% si peste, fiind "mare". Produse in valori medii si mari sa cumparati direct de la furnizor, si nu prin portaluri. Verificati parerile clientilor prin forumuri, mai putin pe social media inainte se plasati comanda.
eMAG a devenit o mizerie atat pentru unii parteneri (care nu sunt rude/prieteni ale oamenilor de la eMAG)
cat si pentru clienti, pentru care practic nu exista suport, preturi mari, furnizori parteneri no-name, review-uri mincinoase.
In plus livrarile Sameday la locker au devenit execrabile.
Subscriu: Nu cumparati de la eMAG!