-
Spam de la un soft Argus
De ceva vreme nu mai scap de un nenea cu un soft Argus, distribuit agentiilor mobiliare, care imi adauga anunturi spam de sute de ori zilnic (anunturi identice).
Ce cai legale am impotriva acestui om? L-am atentionat de zeci de ori, spune ca mi-a scos site-ul, dar eu primesc in continuare sute de anunturi, sun agentiile si imi confirma ca folosesc softul lor. Problema e ca imi sare si verificarea capcha, si nu stiu cum.
-
Trecutul de capcha in mod automat seamana a hacking. Daca vrei neaparat sa iei masuri legale atunci intreaba un avocat daca ai ce sa le faci bazat pe legea din romania. Oricum e complicat, costisitor si poate dura ani de zile.
Mai simplu e sa adaugi un captcha custom, recomand unul cu intrebare de siguranta (de genul sumei a doua numere sau a cata luna e februarie, etc.) mai ales daca folosesti un cms standard de anunturi. La forumuri face minuni.
La fel si schimbare anumitor variabile in sursa in asa fel incat sa nu mai functioneze exploiturile cunoscute ale cms-urilor. Daca ai cms dezvoltat in house atunci ai o problema de securitate.
Nu cred ca poti sa-i blochezi ip-ul pt ca mai mult ca sigur foloseste ip-ul agentiilor imobiliare. Poate sa te uiti prin statistici dupa un user agent mai ciudat.
PS: Am lucrat cu Argus in trecut, firma e destul de serioasa, eram convins ca au intelegeri cu site-urile in care adauga anunturile. Daca au spus ca ti-au scos site-ul din lista mai mult ca sigur ca au facut-o dar ei au un client instalat pe calculatoarele agentiilor. Si nu pot face schimbari in el decat prin update-uri iar acestea sunt optionale. Asa ca probabil sunt inca multe agentii ce folosesc versiuni mai vechi ale clientului si care inca adauga anunturi pe site-ul tau. In timp se vor imputina pe masura ce fac update la ultima versiune de soft.