-
nelamurire
Buna ziua.
Am cumparat un domeniu de la rotld pagina-mea.ro, sa spunem. Acum, as vrea sa il gazduiesc acasa. Am un server web pe slackware + conexiune de la astral. Momentan am ip prin DHCP, dar am vorbit la telefon cu ei si mi-au spus ca e posibil sa primesc un ip fix. Cu toate configurarile reusisem la un mom dat sa fac ns.pagina-mea.ro sa mearga la ip xxx.xxx.xxx.xxx pe care i aveam. Problema mea e urmatoarea : atunci cand pagina o sa aiba un pr , daca o sa schimb ISP, e posibil sa pierd PR trecand pe alt ip & stuff ? Daca e asa , ce-mi recomandati , gazduire DNS (gratuita) sau gazduire domeniu platita ? Multumesc
-
DHCP tot ip fix poate presupune...Eu am ip fix si prin DHCP am conexiunea.
-
Schimbarea ip-ului nu te va afecta. Legat de dns, pentru dns hosting iti recomand zoneedit.com, e gratuit pentru 5 domenii.
Pentru gazduire acasa, trebuie sa ai banda si uptime, e mai convenabil si mai ieftin sa platesti gazduirea undeva (incepand de pe la 1$/luna). Chiar si numai curentul e mult mai scump.
-
Bruzli, 5 domenii dar cate subdomenii poti adauga la aceste 5 domenii, stii ceva de vreo limita?
-
Da, tot prin DHCP o sa am. Pana acum nu s-a schimbat de multe ori (2 sau 3 din august 2006).
@Bruzli - gazduirea acasa e mai mult un exercitiu pentru mine. pentru 15-20 lei pe luna , chiar se merita sa invat cate ceva, sau sa am diferite probleme de rezolvat. Singura chestie , ca nu stiu daca o sa am reverse dns pentru ip respectiv.
-
Nu stiu de vreo limita, eventual ii pui un wildcard daca e vorba doar de un singuer server de gazduire.
-
cel mai bine iti hostezi dns-ul pe undeva free, si cand ti se shimba ip daca se schimba asa rar.. doar il modifici de acolo si gata.. in maxim 24 de ore siteu e online.. numai sa ai ip public, si poti sa faci ce vrei dupa aia.. :D
succes
-
Nu ai nevoie de reverse. Daca iti face traducerea de la host la ip e suficient.
Am inteles, Bruzli. Mersi!
-
am facut un cont la zoneedit.com, mi-au dat 2 nameservere de genul ns23.zoneedit.com xxx.xxx.xxx.xxx (ip lor)
ns25.zoneedit.com xxx.xxx.xxx.xxx (ip lor)
la rotld scriam in formularul unde se schimba nameservere ns1.siteul-meu.ro xxx.xxx.xxx.xxx (ip meu). Acum ce trebuie sa scriu sa mearga siteul-meu.ro pe xxx.xxx.xxx.xxx (ip meu) ?
-
am rezolvat. astept acum sa se faca schimbarile. 10x all