Dan, imi cer scuze, nu am vrut sa fiu rautacios. Am explicat doar cum functioneaza sistemul juridic european, respectiv prezumtia de nevinovatie. Adevarul este prin esenta sa ceva interpretabil. Din acest motiv exista avocati/tribunale.
Ce este adevarul? Adevarul sau proba de veritate asa cum se numeste in termeni juridici certifica o stare de fapt, demonstrabila cu documentatia aferenta. Un contract intre parti este guvernat de "legea partilor", lege opozabila tertilor, care poate fi instrumentata. Daca platesti 10 Euro sa zicem fara un contract, legal vorbind, pur si simplu nici o instanta din lume nu iti poate da dreptate. Din acest motiv se folosesc servicii de escrow. Un astfel de contract trebuie sa indeplineasca doua conditii, una de forma si una de continut. In Romania sunt acceptabile in instanta doar contractele care indeplinesc titulatura de inscris in forma autentica, purtand semnatura originala, si semnate olograf cu „numele și prenumele partilor”. Daca un inscris nu este sub semnatura privata, el nu produce efecte juridice.
Daca regulile de mai sus nu ar exista, un stat modern nu ar putea functiona.