-
Wikipedia
Sunt interesat in a copia ~ 100 de descrieri generale de orase de pe Wikipedia ( nu tot articolul ci doar descrierea generala, cea care este la inceput ). Nu m-am mai confruntat niciodata cu aceasta situatie.
Am observat ca si facebook face la fel. Descrierea generala + un link catre pagina principala wikipedia.
Este in regula din punct de vedere al copywrite-ului sau nu ?
-
-
Poti sa copiezi tot ce vrei de pe wikipedia.
-
"Because Wikipedia content is distributed under an open license, anyone can reuse, or re-distribute it at no charge. The content of Wikipedia has been published in many forms, both online and offline, outside of the Wikipedia website."
Liber sa te folosesti de continutul lor.
-
Ciudat, chiar nu am citit niciodata noile reglementari Wikipedia. Dupa cum spun ei, se cam face absolut orice se vrea cu continutul lor, fara nici un fel de problema. Nice.
-
-
Eu vreau sa dezvolt un portal turistic care va avea, printre altele, si un ghid turistic. Acest ghid (redactarea lui) ma va costa mai mult decat site-ul in sine, fiind vorba de echivalentul a 3500-4000 pagini A4. Vreti sa spuneti ca daca as da copy paste la Wikipedia (sau alte site-uri), as avea acelasi rezultat? Nu mai exista problema continutului duplicat?
-
Vei avea in continuare problema continutului duplicat, FB face chestia asta si nu e penalizat de google pentru ca FB e un site cu autoritate, in cazul tau sigur nu te va salva autoritatea. Deci ca sa nu te puna Google la coada listei, trebuie sa ai continut unic si origial din punctul G de vedere. Iar asta se poate rezolva destul de lejer daca sti destul PHP cat sa-ti faci un programel, un mic spinner, care sa copieze textul de pe wiki, sa-i dea un titlu si sa faca textul original pentru G. Si brusc in loc sa petreci sute de ore... scapi doar cu costul unui script php :)
-
@Crocodila
Esti sigur(a) ca metoda functioneaza? Nu stiu cum functioneaza un script de genul asta, de aceea intreb: textul rezultat este inteligibil si corect (gramatical, literar etc)? Oricum este tardiv acum pentru mine (deja sunt implicate 5 persoane care redacteaza si s-a ajuns la jumatatea proiectului), dar pe viitor cine stie ce idee imi vine si posibil sa apelez la o astfel de varianta.
-
Daca esti asa de adanc bagat deja in proiect insemna ca poti sa folosesti experienta celor implicati :)
Intreaba-i pe cei ce muncesc la chestia asta ce ar trebui sa faca un soft ca sa le usureze munca. Nu zic ca acel soft va inlocui 100% munca umana, decat daca complici putin lucrurile (lucrez la un astfel de proiect care sa creeze automat text, si daca iese rau, cititorul va considera ca textul a fost scris de un vorbitor "ne-nativ" de engleza, mai rau decat atat nu se poate). Softul tau trebuie sa modifice suficient de mult cat sa-l pacaleasca pe Google, dar suficient de putin cat sa poata fi inteles de om... si binenteles sa nu fie limbi straine. Dar nu iti recomand sa folosesti ideea simpla a spinnerelor, si anume sa inlocuiesti cuvinte cu sinonimele lor, pentru ca G are de mult timp in vedere treaba asta si ca sa afle daca un text e invartit cu aceasta metoda nu face altceva decat sa se uite la text din punct de vedere gramatical :)
Daca sunt sigur sau nu ca functioneaza... da sunt sigur, altfel n-as munci la acest proiect. Dar cand o sa fiu sigur ca functioneaza n-o sa te anunt pentru ca daca metoda se raspandeste, Google o sa imi taie macaroana :)
-
Cei care muncesc la acest proiect sunt content writter-i care imi redacteaza textele (fara traduceri, copy paste etc). Nu au legatura cu firma care executa site-ul dpdv al softului. Site-ul este in limba romana si din ce imi spui, deocamdata cred ca am ales solutia scumpa, dar buna.
-
Scump? :)
100 descrieri de orase n-au cum sa te coste mai putin de $100
sa zicem ca gasesti un php-ist care iti ia tot atat sa iti faca un script desi e mult, tu ramai cu scriptul si poti sa-l folosesti in continuare la acest proiect (pentru ca sunt convins ca poti scrie despre mult mai multe orase) sau la urmatoarele proiecte ;)
-
Numai partea de redactare presupune 3500-4000 pagini x 1 euro / pagina....nu prea dau 100$
-
Pai nu tu ziceai ca solutia mea e buna dar scumpa? :)
-
Solutia mea e buna, dar scumpa...reciteste ce am scris:)
-
deci comparam $100 cu 4000 Euro si tu ai ales solutia buna? :) ok :)
-
Comparam o solutie gen "daca-mi taie Google macaroana" cu o solutie de continut original. Chestii gen "schimbat titlul, schimbat 3 cuvinte etc" nu mi se par ok. Insa este doar parerea mea.