2. Dumitru
Versiune printabilă
2. Dumitru
Tocmai a fost postat primul articol din cele 7: Optimizare SEO eficienta
Pareri? Sugestii? Critici?
Ii astept si pe ceilalti care s-au anuntat sa trimita articolele.
Ca articol de umplutura e bun. Pentru user insa nu :)
Din start te trimite la concurenta :)
Deci nu.
De curiozitate, a incercat sa faca (bine) cineva inscriere in directoare web romanesti in ultimele 2 luni? Rezultate mai mult decat spectaculoase si stabile.
De ce de umplutura? Mie mi se pare un articol reusit si util pentru user.
Site-ul este dedicat tuturor prestatorilor de servicii seo sau adiacente, asadar cei care posteaza asemenea articole nu-mi sunt concurenti.
Prin alte cuvinte ai spus ca asemenea articole ii ajuta pe cei care posteaza. :) Asta e si ideea. ;)
@Antonio, cred ca 1nesco se referea la faptul ca strategia SEO nu trebuie sa te trimita la concurenta.
ASta ar insemna sa te apuci de optimizare seo fara sa analizezi concurenta. Ceea ce mie mi se pare absurd.
@Antonio
Exact cum spune I.Alex: Din al doilea paragraf "Un rol foarte important pentru o optimizare SEO eficienta il constituie chiar concurenta."
La concurenta te uiti abia la sfarsit, cand ai facut tot ce trebuia facut. Adica efectiv nu iti pasa de ei in primele 600 de ore de munca.
Asa se pierde mult timp pretios, respectiv incercand sa intelegi ce a facut X si Y. Mai bine faci ce trebuie si asta dureaza.
Nici asta nu trebuie:
"Daca site-urile ce se afla in momentul de fata in top10 pentru cuvantul cheie pe care il vizam au in medie in jur de 100 de backlinkuri, noi trebuie sa aducem site-ului nostru un numar asemanator de backlinkuri, chiar putin mai mare si mai relevante".
De multe ori ajung si 10% dar din nise related.
Lucrurile astea sunt scrise pe forum de multi ani, cu tot cu exemple. De asta pot spune ca e de umplutura.
Update: Ups, scuze Alex :)
Ma oprisem pe acolo din citit si nu stiam ca e vb de firma ta. De regula incurajez colegii sa-si faca firme, nu am probleme cu concurenta pe seo. Cativa pot sa confirme daca e cazul.
Sa zicem ca avem viziuni diferite ceea ce e ok pt clienti.
1nesco, simt nevoia sa ma contrazic cu tine :)
"Primele 600 ore de munca" pentru SEO ? Sa inteleg ca asta nu inseamana mai mult de jumatate din tot procesul si ca ajungi la cel putin 1200 ore de munca pentru un proiect national pe .ro?! Nu vreau sa par nepoliticos, dar un proiect SEO care cere 600 ore de munca ma depaseste. Adica prea multe ore de munca.
1. Cu privire la concurenta si la ce spun eu acolo despre 100 de backlink-uri ca ale concurentei....am specificat si in fraza citata de tine ca este mai eficient sa fie mai relevante si..daca citeai in continuare articolul, observai ca am pus accent pe linkurile related.
2. Pentru un website local de termopane sau de mobila la comanda, da, ajung si 10% din numarul de linkuri al concurentilor, dar linkuri care sa provina din aceeasi nisa, insa in articol vorbesc despre o optimizare SEO eficienta in general, nu particularizez.
In nici un caz nu ma deranjeaza faptul ca impartasim viziuni diferite! Insa eu nu incep nici un proiect SEO fara sa analizez concurenta, nici unul! - Ar insemna sa ma arunc intr-un lac care nu stiu cat este de adanc si s-ar putea sa ii dau de fund prea devreme.
Ai observat natura ultimelor penalizari? Linkuri construite intr-un timp prea scurt? De multe ori se intampla la site-urile locale, care au in jur de 20 de backlink-uri, iar noi venind cu strategia SEO care nu presupune analizarea concurentei, aducem mult prea multe backlink-uri...si la un moment dat ne trezim pe pagina a doua si nu stim de ce. PAi cum de ce? Omul de pe primul loc a adunat 20 de backlinkuri in 2 ani si noi venim intr-o luna cu 100, clar ca se ridica un stegulet.
P.S. Nu e firma mea, e firma la care lucrez.