Nu foloseste nimeni motoarele de cautare romanesti? :)
Versiune printabilă
Nu foloseste nimeni motoarele de cautare romanesti? :)
Pai uite ce are DMOZ-ul pregatit.
:roll:
Cod:Am editat linkul. Scuze.
Corecteaza link-ul ma. ;)
Din obisnuinta. Nu ma pot abtine. :thankyou:
Mersi. :megaman:
lumea s-a invatat cu google yahoo etc...
astea romanesti mi s-au parut slabe... sau poate nu am avut eu destula rabdare sa ma uit mai bine.
In viitor nu se stie.
E bine ca exista asa ceva si la noi.
Dar totusi noi nu-ti cunoastem userul si nici parola de editor.Citat:
Originally posted by krumel
[b]Din obisnuinta. Nu ma pot abtine. :thankyou:
Mersi. :megaman:
Asa ca ar fi mai bine totusi sa corectezi acel link.
Stergeti si voi "editors" de la inceputul linkului si va merge, pana schimba el linkul aici...
Apropos de lipsa de motoare in acest topic... cred ca este evident de ce... Pentru ca nu exista , deocamdata, un adevarat motor de cautare romanesc ... astea care sunt, sunt prea mici si prost puse la punct... si majoritatea sunt directoare, si alea facute pe scripturi gata facute... Parerea mea...
Q: Motoarele de cautare românesti ar trebui sa faca aceste cautari cu diacritice sau fara?
[Din curiozitate. Vreau sa aflu o parere.]
Diacriticile fac parte totusi din limba romana. Ar trebui sustinut folosirea lor sau nu?
Eu sunt Pro.
pai cred ca la intrebarea ta, google deja are raspuns:
-cautare fara diacritice: Romania Literara - include toate rezultatele - cu si fara diacritice
-cautare cu diacritice: România Literarã - cuprinde doar rezultatele cu diacritice
Cred ca motoarele romanesti ar trebui sa faca la fel - dar sa fie aceasi relevanta pentru ambele situatii.
---
later: ms de observatie - stiam ca nu e in regula ceva...
ai gresit in a doua cautare ai scris Litararã .
Neogen: http://web.neogen.ro/?monitor_nl_p=stat&idc=8298
Dupa cum se vede, raspunsul este "Nu, nu foloseste (aproape) nimeni motoarele de cautare romanesti". Neogen ar trebui sa fie printre cele mai mari.
Si de fapt, de ce ar face-o? Din patriotism? Pai atunci de ce sa nu bem Cico in loc de Coca-Cola? De ce sa nu purtam opinci in loc de pantofi? Itzari in loc de pantaloni?... Dupa umila mea parere, investitia intr-un motor de cautare generalist-romanesc e o pierdere de vreme, deoarece dpdv al utilizatorului multinationalul Google isi face treaba foarte bine.
kenviro,
Asa este, deocamata web-ul romanesc este prea mic pentru a produce un motor de cautare. Ar trebui gasit un domeniu de nisa, nu imi dau seama care. :)
ce motoare de cautare de succes specifice pt o anumita tara (alta decat SUA) stiti?
Search.ch - Elevetia
Voila.fr - Franta
Danny-L nici unul din motoarele sugerate de tine nu au macar o versiune in româna.
Vorbim de motoare de cautare românesti.
a raspuns la intreabrea mea de mai sus...Citat:
Originally posted by krumel
[b]Danny-L nici unul din motoarele sugerate de tine nu au macar o versiune in româna.
Vorbim de motoare de cautare românesti.
OK.
Totusi exista categorie specifica numita Alte motoare de cautare, chiar prea putin populata, avand interesul marit data de Google si evantual Yahoo!.
Sa incercam sa pastram discutiile pe subiectele propuse.
Poti oricand creea noi thread-uri cu subiectele care te intereseaza. Mai ales daca exista categorii ptr. asa ceva.
Multumesc.
ce urmaream cu intrebarea: <<ce motoare de cautare de succes specifice pt o anumita tara (alta decat SUA) stiti?>> ?
credeam ca nu exista motoare de cautare locale, specifice unor tari pentru simplul motiv ca google, msn, yahoo si cele cunoscute ofera facilitati de cautare a site-urilor scrise in anumite limbi si sunt asa de tari incat nu vad rostul motoarelor de cautare romanesti. de aceea am intrebat daca exista motoare de cautare de succes specifice pt o anumita tara (alta decat SUA)...
cred ca am fost la subiect dar ma exprim prost.
imi cer scuze.