-
Noul Google Analytics
M-am gândit să trec la noul Analytics și să renunț la cel vechi. Numai că am o problemă. Încă de când l-am accesat pentru prima dată, la unul dintre site-uri (nu la toate), îmi arată un număr de vizitatori mai mare decât numărul de vizite. Ceea ce-i imposibil.
Pe varianta veche, rezultatele sunt altele: numărul de vizite este egal cu cel de pe varianta nouă, dar numărul de vizitatori este, așa cum e normal, mai mic decât numărul de vizite.
S-a mai întâlnit cineva o asemenea situație? Care ar putea fi problema, căci nu am reușit să-mi dau seama.
M-am gândit că ar putea fi vreo problemă cu implementarea codului (deși l-am verificat și nimic nu pare în neregulă). Dar, dacă asta ar fi fost cauza, n-ar fi apărut probleme și în varianta veche?
-
E de la ei. Mi se intampla asta cu un site si e motivul pentru care inca nu am setat default versiunea noua.
-
eu as vrea sa pot scoate cumva raportul acela pdf care era in versiunea veche pentru agentii si nu reusesc in versiunea asta noua.
-
@MarianG Și pe mine tot asta mă face să rămân pe vechea variantă. Oricum, e liniștitor de știut că mai au și alții astfel de probleme :)
@haotik bănuiesc că până vor lansa default noua versiune, cei de la Google vor rezolva și problemele astea. Sau, cel puțin, sper.
-
Mi se pare geniala noua versiune. Nu stiu daca v-ati uitat la Standard Reporting->Search Engine Optimization->Queries. Pagina asta arata rankingul pe kw care aduc vizitatori - si spre deosebire de GWT se pare ca este foarte exact. Pa pa rank tracker...
In afara de asta ce ziceti de Home->Real-time ( beta )?
-
da, e interesantă optiunea asta Real-Time. Desi, având în vedere problemele mentionate mai sus, nu stiu cat de reale sunt datele real-time :)
Și mersi pentru idee. Nu verificasem opțiunea Standard Reporting->Search Engine Optimization->Queries. E mult mai ușor acum să verifici datele din raportul acesta decât înainte, când trebuia să accesezi GWT. Și, de cele mai multe ori, decât să intru pe GWT, preferam să deschid Rank tracker-ul.
-
In noul Google Analitics nu am gasit unde vezi de pe ce motoare de cautare vin. Ma refer cautarile listate nu sunt afisate dupa motorul de cautare. In vechea versiune era aceasta optiune.
-
Pentru ntbv: Din menu-ul din stanga mergi la 'Trafic sources>Sources>Organic' si acolo la viewing (care e undeva sub grafic in stanga) alegi source.
-
Multumesc buttadeus. Am gasit ceea ce cautam.
-
noul analytics este intradevar genial.. exceptand poate meniul 'social' .. social bullshit :)