Citat:
M-am gandit si eu la un tip de oferta similara: Layout vs Links, pentru ca pe forum sunt prea putini dispusi la 3 ways exchange, iar cei care vand au fix site-uri pt linkuri (bloguri pe model director de advertoriale).
Ii facusem un layout lui kleampa, pt care el oferea 200 ron, si vroiam sa il dau in schimbul unui link, dar am realizat ca e mai simplu si mai usor sa nu-mi bat capul. Mai bine iau cei 200 ron, si cumpar linkuri de ei:)
Vinzi servicii si cumperi servicii. Schimburile si tranzactiile gen barter, implica persoane serioase.
Adica: In cazul meu, ofer linkuri pe diverse site-uri (pachete seo) si banii scosi ii investesc in cumpararea de linkuri, unde vreau. Fac layouts sau site-uri si le vand, iar banii se duc pe links.
Lucrurile pe care le spui, in mare, le-am gandit si eu inainte. M-am mai consultat inainte de a posta cu cineva de pe acest forum si cam tot cam ca si tine gandea si va dau dreptate: s-a inventat banul ca sa nu mai dai in targ bananele pe visine.
In plus gestionarea acestui sistem poate fi extrem de costisitoare ca timp. Totusi am tot cumpanit si ma pana la urma am scris aici.
Citat:
In cazul tau: faci server seo (mai multe ip clasa C), lansezi 2-3 pachete, clienti ai cu siguranta (eu sunt 1), iar cu banii incasati, cumperi linkuri.
E mai simplu si mai "stress-free".
Am sa le incerc sa vad poate ii intereseaza si asta. Le-am mai cerut asta ptr mine si mi-au facut cam strangand din dinti ca trebuie sa "sparga blocurile" (ptr un ip castigat asa tb sa "strice" 4). Plus probleme de gestionare, numai nu m-au injurat de dezordinea care le-am facut-o.
Face cineva asta in Romania? In afara vad ca sunt oferte, unele chiar motivante. Mai ramane problema celor interesati, daca la final se va dovedi ca esti doar tu si alti 3-4 sunt un om mort.
Citat:
Cele mai bune si ieftine linkuri sunt cele din 3-4 ways exchange. Cati pe forum fac asta? 3-5 pers?
Asta ar trebui sa dea de gandit.
Cam asta ar fi marea problema: sa nu fie suficienti interesati de sistem.
Citat:
Altfel?
O sa-ti scoata link-ul daca are probleme cu site-ul.
O sa-ti scoata link-ul daca vinde site-ul.
O sa-ti scoata link-ul daca dispare site-ul.
O sa-ti scoata link-ul daca.....
Voi realiza un script de verificare zilnic care ii va atentiona prin email pe respectivii timp de 3 zile la rand daca dispare linkul, apoi imi rezerv dreptul de a le suspenda contul. Nu va fi dificil, asta e.
Citat:
O sa-ti dea link pe site-uri de 2lei, si tu o sa te rogi sa-ti scoata link-ul.
NU se vor accepta automatizat, voi incerca sa fiu selectiv.
Citat:
Tu oferi un serviciu de 10-50 euro/an. In schimb ceri 1 link. Eu zic ca poti cumpara un link decent cu 10 euro, sa nu mai vb de 50 :)
Mai degraba in prima jumatate, find vorba de siteuri-satelit se prespune ca resursele vor fi minime si sunt multe oferte in Ro la 1-2E/luna (cam la plata anuala, ce-i drept).
Specificasem ulterior ca ptr link in articol vor fi unul al 2-3 luni. Deci 4-6/an. Se cam schimba proportiile. Oricum lucrurile sunt destul de flexibile, in fct de site.
Ptr mine si ISP costurile sunt la minim, nu se compara cu oferta ta "layout vs link":
- o licenta de WHM
- internetul e gratis (serverele sunt in NxData in rackurile lor)
- suportul, precum am spus, va fi minimal si va fi asigurat tot de catre ISP (chiar daca nu ofera gazduire shared contra-cost, tot au niste servere pe care sunt gazduite siteurile unora din clientii lor de internet carora le-au inclus in pachet si hosting, telefonie etc).