Am tot vazut ca se discuta pe aici si pe alte forumuri de termenul Long Tail. Mai exact ce inseamna acest termen?
Thx
Versiune printabilă
Am tot vazut ca se discuta pe aici si pe alte forumuri de termenul Long Tail. Mai exact ce inseamna acest termen?
Thx
Simplu spus in exemple:
1. Amazon castiga mai multi bani cu Long Tail vanzari pentru trupe ca SuperGrass,Blx (de care nu ai auzit) decat din Vazarile lui Britney Spears.
2. Wallmart prefera sa puna la reducere filmul "Lord of the rings" care oricum vinde pentru ca vinde 3 dvd uri cu pulp fiction, si 2 cu Lord of the flies
Definitia ei o poti gasi aici, o carte superba pe tema aceasta este Long Tail de Chris Anderson pe care o recomand cu toata inima. Foarte bine scrisa si te ajuta sa intelegi mai bine ce inseamna nisa si principiul de Long Tail.
Insa de unde incepe long tail-ul ramane la latitudinea ta. Pentru fiecare keyword, long tail-ul e diferit, deci nu poti spune ca "de la 1000 rezultate in jos, e long tail".
Edit: si un tool destul de util HitTail - Long Tail Keyword Marketing Tool
Dar pe care din pacate nu o putem avea, pentru ca suntem din Romania si ... fiind o tara din lumea a 3-a nu se poate expedia "in country you selected. Change country." - Mi-ar place sa pot sa change country, si maine as pleca din tara asta de ca**t, aflata in situatia asta din cauza oamenilor de ca**t care locuiesc in ea.
nota
italic=offtopic
Toto.
Ia vezi de aici:
Bookstore.co.uk - Long Tail - 9781844138517