-
Sa explic mai concret
Fiecare pagina a siteului o sa aiba 3 variante ..in 3 limbi....in momentul cand intri pe site o sa fie incarcat indexul cu o limba "default" care o sa fie en pentru .com si ro pentru .ro insa tu in orice moment al navigarii poti schimba acea limba dand click pe click pe linkurile de sus ...
Pe .com si pe .ro o sa fie fix acelasi site...doar ca limba default difera ....
Intri pe .com se incarca index in engleza...insa poti da click oricand pe linkul Varianta in romana...si o sa ramai pe .com insa ti se incarca pagina cu continut in limba romana.....
O sa se schimbe si linkul efectiv...
adica domeniu.com/ro/despre-noi.htm ....si daca dai click pe versiunea in engleza....domeniu.com/en/abous-us.htm insa tot la problema initiala ajung....aceasi site...FIX acelasi site...pe 2 domenii diferite
Va multumesc
-
in timp ce scriam primul post a aparut si idea lui turbo...
daca era dupa mine faceam pe un singur domeniu...insa am spus...nu e alegerea mea...clientul vrea asa
in ideea redirectului... vizitatorul nu mai ramane pe .ro .....ci este redirectionat pe .com sau invers.....trebuie facut astfel incat intri pe ro...ramai pe ro pana la sfarsit...
-
Din punct de vedere al unui motor de cautare vei avea 2 site-uri cu continut identic. Chestia cu javascript sa nu poata urma linkurile nu o inteleg. foloseste robots.txt si blocheaza continutul in romana pe site-ul .com si invers pe cel romanesc. Nu m-am lamurit ce-i cu a treia limba
-
a treia limba este germana....
adica siteul o sa fie in romana, engleza si germana....
eu ma gandeam la un moment dat sa pun linkurile de schimbare a limbii de genu href="javascript:void(0);" onclick="o functie care schimba limba si face redirect" si astfel google nu mai putea sa "schimbe" limba...insa problema ar fi ca nu-mi mai indexeaza decat contentul intr-o limba ..la domeniu.ro nu o sa am indexate paginile in engleza si in germana...
Pana la urma o sa discut cu clientul si cred ca cea mai simpla solutie este ca unul din domenii sa fie redirect la celalalt...si gata... de pe domeniu.ro fac redirect la domeniu.com/ro/
In acest caz daca unul din domeniu este un redirect 301 catre celalat...nu o sa fie probleme din privinta motoarelor de cautare si duplicate content, nu?
-
-
Sper sa conving clientul sa accepte redirect.
Multumesc mult, tuturor, pentru informatiile utile si pentru promptitudine.
Toate cele bune si spor la SERPs.
-
Back in GOOGLE .... i love google :P