Postat īn original de
Mihaela.
@Twigg:
1. Din punctul meu de vedere, nu mai exista rezultate peste noapte in 2017 pe nise aglomerate (si majoritatea sunt). Un link µjmecherµ ajuta mult mai mult decat 10 µnejmechereµ. Nu ajuta in sensul ca vezi ca o pagina a urcat brusc nu stiu cate pozitii ca urmare a acelui link (daca e competitie mica poate ca se intampla si asta). Dar site-ul obtine ceva mult mai pretios: autoritate (trust, cum vrei sa-i spui). In 2017 conteaza enorm trustul. Doar construind autoritatea unui site poti ranka bine cu pagini de articole unde este ceva competitie. Iar Adelin are nevoie sa rankeze bine cu pagini de articole.
Nu mai retin care update Google a fost pe la sfarsitul anului trecut sau pe la inceputul acestui an, dar dupa acel update am vazut o schimbare foarte mare. Conta si inainte, dar acum conteaza enorm autoritatea unui site. Un exemplu, pe o nisa de pe com nu mai reusesc sa patrund in top 10 pe cuvintele cheie vizate si de site-urile mari de stiri. Inainte de acel update Google tinea site-urile de stiri dupa cele de pe nisa mea.
2. Da, e foarte greu sa publici un articol pe zi, foarte bine optimizat on-page si nu la intamplare, dupa ce se face un keyword research si stii exact ce vrei sa obtii. Dar in 2017 nu mai merge cu ceva usor. Cine vrea sa obtina ceva cu un site, trebuie sa fie dispus sa faca µmunca de josµ. Parerea mea. Nu e o regula nici in asta, 1 articol pe zi, asa ar fi ideal, dupa mine, mai important e sa se publice ce trebuie, cat se poate. Exista extrem de mult continut, nu mai e nevoie de continut publicat doar ca sa fie, ca sa vada Google ca site-ul a fost actualizat. Un site nou trebuie sa acopere tot ceea ce le-a scapat celorlalti daca vrea sa patrunda. Nu poti sa speri ca poti sa le iei fata site-urilor care au peste 5-10-15 ani vechime (si mai multe linkuri) in cateva luni. µCa site-ul sa traiascaµ in primele luni trebuie sa gaseasca ce le-a scapat celorlalti, si crede-ma ca si pe nise aglomerate pe com eu am gasit. Cu timpul, poate sa targheteze si kw-uri mai grele, il va ajuta autoritatea dobandita de la backlinkurile alea autoritare de care ziceam, dar trebuie rabdare. Iar in cazul asta, Adelin spunea ca mai are vreo duzina de site-uri pe nisa si intuitia imi spune ca ii cam place nisa, deci sunt sanse sa ii faca placere. :)
3. Pe nisa asta eu cred ca ar cam trebui si Social media.