Am verificat, xmlul trebuie sa fie in folderul unde e si site-ul.
Am verificat, xmlul trebuie sa fie in folderul unde e si site-ul.
xml-ul trebuie sa fie in root, asa zice si google.
html-ul acela blank de care ziceai, cica vrea sa fie o verificare a lui google cum ca tu esti detinatorul site-ului (de vreme ce este pus unde trebuie, nu inteleg ideea, dar treaba lui)
blank-blank, dar trebuie sa se numeasca intr-un anumit fel fisierul, asa cum iti spune google anume(un fel de parola) cand vrei sa ii dai submit la sitemap: GOOGLExyz124etcetc.html;
eu unul am pus sitemap-ul in urma cu 1-2 luni, dar a trecut pe acolo cand a avut el chef, desi fiecare pagina in parte contine si data ultimei modificari si desi spune ca a download-eaza sitemap-ul chiar la cateva ore zilnic, sau max.1-2 zile; de vizitat insa....later...
(am folosit ceva on-line pt.generare sitemap:http://www.sitemapspal.com/)
aveti idee daca vizitatul paginilor respective are legatura (ca si timp) cu anumite alte chestii, ca de exemplu cu perioada cu care e obisnuit bot-ul sa viziteze site-ul respectiv?
salutare!
Fiecare cont are o denumire diferita la .html, totusi daca au facut aceasta verificare prin fisierul html, in principiu ai]Postat în original de too_night @ Nov 28 2005, 11:53 PM) [post=7275
xml-ul trebuie sa fie in root, asa zice si google.
html-ul acela blank de care ziceai, cica vrea sa fie o verificare a lui google cum ca tu esti detinatorul site-ului (de vreme ce este pus unde trebuie, nu inteleg ideea, dar treaba lui)
blank-blank, dar trebuie sa se numeasca intr-un anumit fel fisierul, asa cum iti spune google anume(un fel de parola) cand vrei sa ii dai submit la sitemap: GOOGLExyz124etcetc.html;
[/QUOTE]
Fiecare cont are o denumire diferita la .html, totusi daca au facut aceasta verificare prin fisierul html, in principiu ai putea sa pui oriunde xml-ul.
Ia sa rectific ce am zis eu mai demult mai sus. M-am documentat si google zice clar:
https://www.google.com/webmasters/sitemaps/...sitemapLocation
Boingeanu Ben
am facut harta siteului cu google map generator si mi-a iesit un fisier de 240k
e cam mare?
Iliuta Goean
Fotografie de natura
nu e mare.
Sitemaps should be no larger than 10MB (10,485,760 bytes) in length when uncompressed and can contain a maximum of 50,000 URLs. This means that if your site contains more than 50,000 URLs or your Sitemap is bigger than 10MB, you must create multiple Sitemap files and use a Sitemap index file. You should use a Sitemap index file even if you have a small site but plan on growing beyond 50,000 URLs or a file size of 10MB.
Salut.
Am si eu o intrebare mai mult sau mai putin stupida.
Am inceput sa fac un sitemap ptr. un site nestiind nici macar aproximativ cate linkuri contine. Am lasat GSiteCrawler aprox 20 - 24 de ore si mi-a luat aprox. 15 mii de pagini in timp ce in lista de asteptare mai erau inca vre-o 65 de mii de pagini. Traficul ptr. toata operatiunea asta, ptr. 15 mii a fost de aprox 2 Gb. Problema si intrebarea care vine odata cu ea este: WTF ?
Daca site-ul are mai mult de 100 de mii de pagini imi ia 100 de ore sa il fac si imi consum tot traficul pe care mi-l ofera hostingul in 4 zile.
E o chestie normala sau fac eu ceva total eronat (sper) ? Exista pana la urma un sitemap generator php bun pe care sa il plantez pe server ? Si daca da, consuma tot atat de mult trafic sau se considera a fi o activitate locala ? Si ultima intrebare,.. un script in genul asta imi vede linkurile din exterior.. in genul asta www.blabla.com/gaini.php=?tralala_etc ? sau imi ia fisierele (din interior ?) in genul www.blabla.com/gaini.php si atat ? (asta am reusit sa fac cu phpSitemapNG si nu e bine).
La site-urile mari (in caz ca nu ai access la log-urile serverului) un generator facut special pentru site-ul ala e cel mai indicat. De exemplu, daca e un magazin online, scriptul genereaza pe baza informatiilor din baza de date toate link-urile. Daca e CMS sau forum, etc.. pentru majoritatea s-au facut deja module pentru generarea sitemap.
De asemenea la site-urile cu pagini multe, e indicat sa folosesti index pentru sitemap.xml si periodic sa mai adaugi in index link catre fisierul cu update-ul de link-uri.
Mai poti verifica sa nu intre undeva intr-o bucla infinita din cauza mod-rewrite.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)