Dar practica demonstreaza ca nu. Si acum nu vorbesc de site-uri facute pe genunchi ci de site-uri cu reputatie cu vechime si pr mare.
Sa nu fi fost niciodata raportate sau "practica ne omoara"?
Versiune printabilă
Multe lucruri sunt tolerate inca dar nu inseamna ca sunt ok.
Ce nu realizez e cum vor pune siteul unei mamici cu 3 backlinkuri in fata celui unei multinationale cu 1.000 cumparate, chiar in conditiile in care mamica are site updatat frecvent si foarte bun.
Daca mamica va publica 30-300 articole in zonele gratuite, are toate sansele. Multinationalele cumpara mult si prost, la gramada ca poate poate...
Nu, ei se refera ca mamica nu face seo, ea are doar continut bun, asta vor sa faca sa aduca siteul mamicii care are continut bun dar nu stie seo pe prima pagina in detrimentul celor care stiu seo dar nu au continut la fel de bun
Un site cu continut bun automat are si linkuri spre el. Eu mereu recomand site-urile care imi plac, chiar daca le folosesc rar (vezi inclusiv 5 recomandari).
Depinde, si in trecut am zis, cu algoritmul actual prea putini stau sa puna linkuri, daca vorbim de Adobe, Ubuntu si probleme tehnice, siteuri pentru webmasteri sau oameni implicati in online atunci linkurile naturale putem spune ca abunda dar altfel oamenii de rand nu au bloguri, nu pun linkuri, foarte putini fac asta eventual pe Facebook sau pe forumuri, neavand bloguri nici nu au unde sa puna linkuri in afara de astea, algoritmul actual se invarte doar in zona webmasterilor, dar in majoritatea cazurilor nu webmasterii sunt targetul.
Unde mai pui ca daca nu esti pe prima pagina nu existi ceea ce ar insemna ani de asteptare in unele cazuri.
Edit
Da, negative seo poate fi o problema daca e facut minutios
@Maskatu
Sigur trebuie mai mult :)
Cine vrea teste, are la dispozitie site-ul firmei mele din semnatura. Parca e pe pozitia 31 dupa servicii seo. Sa vad si eu minunea...
Am citit putin doar, cineva incerca sa faca un grup de seo negativ care sa atace diverse siteuri cu spam ca sa forteze Google sa renunte la penalizari. Poate nu vei fi tu penalizat dar e de ajuns sa ai 20.000 de linkuri spam de care nu mai poti scapa decat peste niste ani. Cel putin iti vei strica imaginea in fata unor potential clienti, deci ai grija ce-ti doresti nu e deloc ok.
Noul SEO: se va baza pe cumparare de link-uri spam catre concurenta? Si apoi seoistul va ajunge in pole position cu 3 link-uri "naturale" in fata concurentei cu 10.0000 link spam
@1nesco Pe pagina 4 nu cred ca esti concurenta nimanui important pe cuvintele alea. O sa vezi minunea dupa ce vei ajunge in top 3. Apropo, cam slabut in serps pentru domeniul de activitate pentru care emiti facturi. Nu am nimic cu tine, n-o lua personal, nici nu te cunosc si nu vreau sa generez un fight, ma gandesc doar sa te ambitionez putin :)
Dar sa n-o dam in offtopic.
Propun sa venim fiecare cu o idee, un sfat pentru cea care a initiat acest topic, in care cere ajutor: @Marylina.
Plusez: Unnatural Link Warnings and Blog Networks | SEOmoz
@100
Super. Google tre sa ia in considerare si metoda asta de eliminare a concurentei.
@Maskatu
Pozitia e super ok: mai sus se pierde timp cu tone de ciudati care vor seo la kil :) Multi vor doar sa discute, nu au idee ce e seo. Asa ca no tks, mai bine mai jos. Am scris pe undeva pe forum ceva cu oferta celor care detin suprematia in seo :)
Ciudatii nu trimit cereri, daca site-ul are in portofoliu site-uri bunicele. Vad ca am eu loc 2 la servicii seo, dar din ce-mi amintesc, nu primesc mai mult de 1 cerere pe saptamana, si aia pleaca automat forward la o lista de pe seopedia.
DA, in romania potentialii clienti nu stiu seo, iar cei care stiu, au invatat singuri dupa ce s-au "ars" si si-au ruinat site-urile in trecut, cu servicii seo la kilogram!
Nu e mare lucru, ma gandesc doar ca aceasta penalizare poate fi un moment oportun pentru a aduce un refresh site-ului prin putina optimizare. Asta ar fi partea plina a paharului. In rest, vad ca se shimba multe... Panda se va holba mult mai atent la site-urile cu pagini duplicate content, fara descrieri si titluri unice pe fiecare pagina; de-aia iti spuneam sa acorzi atentie paginarii (categorii, search, etc.) De la pagina 2 incolo, ai aceeasi descriere si acelasi titlu, pe url-uri diferite. Un atribut "noindex, follow" de la pagina 2 incolo, mi se pare un compromis rezonabil, daca nu reusesti sa generezi automat descrieri si titluri unice pe aceste pagini(ex. titlu: Titlu categorie| Nume site | Numar pagina)
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
De asemenea, se va pune mult acentul pe social, asa ca fa-i urgent o pagina de FB apoi integreaza un Like Box si un buton de like pe pagina de joc.