Factori ranking in alte tari pentru site si continut romanesc
Chiar daca nu intra sub incidenta local search, vreau sa va intreb daca ati avut de-a face cu site-uri ai caror vizitatori nu veneau numai din tara respectiva, ci si din.. diaspora sa zicem :)
Voi lua un exemplu simplu, chiar pentru Romania, chiar daca se poate aplica si in sensul minoritatilor din alte tari, sau pur si simplu a aceleiasi limbi vorbite (BR/PT sau FR/CA-FR).
Revin la exemplu: eu fac un site pentru romani, in limba romana, cctld .RO, majoritatea vizitatori romani. Dar uitandu-ma in analytics vad si oameni din italia, sau spania, franta, UK. Imi place asta, si vreau sa imbunatatesc pozitiile pentru cautarile din google.es, .it, sau chiar .com. Cum fac asta ? Si de ce unii competitori sunt mai sus decat mine pe aceleasi cuvinte acolo, chiar daca in RO nu e neaparat la fel ?
Daca exista factori pentru asa ceva, eu m-am gandit la cativa. E posibil sa vorbesc prostii, sau acesti vizitatori sunt ignorati rau de google si al lui geotargeting.
Eu m-am gandit la :
- tipul de cautare in raport cu continutul (se cauta stiri din sport - atunci rezultatele sunt stiri din sport) ;
- cat de relevanta e cautarea pentru continut (site-ul A are 100 de stiri despre subiect, atunci va fi mai sus decat B, care are doar 20) ;
- exclusivitate, originalitate, sursa (daca site-ul A scrie primul ceva nou si site-ul B preia, se garanteaza ca A va fi mai sus decat B ?)
- optimizare pentru acele tari (cum se poate face asta tehnic ?) sau cu link-uri din acele tari ?
- coding ? exista vreo metoda sa-i zici lui Google ca desi ai continut in limba romana tu vrei sa targetezi toti romanii din lumea asta? in afara de subdomenii sau subdirectoare targetate in wmt
A mai avut cineva de-a face cu asa ceva si poate sa ne impartaseasca bune practici sau aveti in minte si alti factori?