-
Google Chrome OS
Ce parere aveti despre ultimul anunt al lui Google privind lucrul la noul sistem de operare Chrome (Official Google Blog)?
Eu, unul, sunt destul de sceptic - am vazut o groaza de posturi unde se aplauda frenetic atacul asupra lui Microsoft, dar eu nu vad nici un atac (cu exceptia frazei: "However, the operating systems that browsers run on were designed in an era where there was no web.").
Cred ca vor fi multi care il vor folosi dar nu va fi la inceput un concurent al Windows-ului 7 - va trece mult timp pana sa se realizeze acest lucru. Cam la fel cum Chrome browser e de fapt un concurent pentru Firefox/Opera si nu IE.
-
Dupa cum am inteles eu din comunicatul lor, va fi dezvoltat in special pentru cei care folosesc calculatorul in principal ca sa "stea pe net" si care folosesc in principal intrumente de pe net.
"We're designing the OS to be fast and lightweight, to start up and get you onto the web in a few seconds. The user interface is minimal to stay out of your way, and most of the user experience takes place on the web"
-
Nu ştiu ce să zic. Acum părerea mea personală e că o companie care se axează doar pe domeniu X e mai bună īn domeniu X decāt una care se axează pe X,Y,Z şi Q. Eu cred că google mai are īncă de lucrat la celălalte servicii şi īnainte să se īnfigă şi īn OS-uri ar trebui să perfecţioneze sculele pe care le are.
-
Parerea mea este ca - daca va functiona asa cum imi imaginez - Google Chrome OS va face din netbook un NETbook in adevaratul sens al cuvantului.
Sa explic:
- presupun ca noul OS va fi defapt un kernel Linux care, dupa boot, va incarca direct browserul Google Chrome. Asta inseamna ca netbookul respectiv nu va avea nevoie nici macar de HDD, doar de un SSD relativ mic pentru OS / cache
- presupun ca pe un netbook dotat cu Chrome OS nu vor rula aplicatii instalate pe HDD, el folosind doar servicii online. Sa ne gandim un pic pentru ce foloseste un om normal netbookul:
* pentru navigare (ajunge Chrome OS)
* pentru vazut filme / ascultat muzica (ajunge Chrome OS cu Youtube, Dizzler, etc)
* pentru instant messenger / chat (ajunge Chrome OS)
* eventual pentru aplicatii de tip Office (ajunge Chrome OS prin Google Docs, etc)
Desi probabil nu se spune nimic pe fata, Google se gandeste probabil sa-si promoveze astfel serviciile online.
-
De aia ma mir si eu de cum unii ridica in slavi "atacul" Google asupra Microsoft - Techcrunch, de exemplu - inteleg ca lumea vrea sa apara intr-un final rivalul Windows-ului dar mai este cale lunga pana atunci....
-
Nu s-a spus nimic in privinta pretului - factor important pentru multi.
-
Linux e gratis. Chrome e gratis. Logic...
Oricum Google castiga destul din faptul ca Google Chrome nu are adblocker :D :twisted: