Legislatia referitoare la SPAM in Romania.
Salut,
Recent am trimis cate un mesaj la adresele de email ale celor care au adaugat in mod gratuit site-uri in directorul meu web (fiecare om a primit un singur mesaj, chiar daca a inscris mai multe site-uri).
Mesajul a fost persoanlizat, cu numele destinatarului si referire concreta la site-ul sau. La final, am pus datele mele de contact (nume complet, telefon, fax si numele firmei). Ca si metoda de "dezabonare" am indicat raspunsul la acel e-mail (raspuns, gol, fara nici un subiect sau text anume). Mai mult, in mesaj nu am facut nici o propunere comerciala, ci am semnalat doua noi functii implementate in site, de interes pentru acel segment de utilizatori.
Recent am descoperit un articol pe un blog, in care este publicat mesajul pe care l-am trimis, impreuna cu acuzatia de trimitere de spam. Motivele invocate de persoana respectiva sunt:
1. nu am pus in mail datele complete de identificare ale firmei mele (CUI, J, Cont Bancar, Capital Social, etc.)
2. nu am oferit "buton" de dezabonare.
Personal nu cunosc legislatia exacta in domeniu si nu am reusit sa gasesc pe net ceva concret. Va rog sa-mi spuneti daca cele doua obiectii sunt intemeiate pe textul Legii.