-
cu sau fara '-'
salut,
dupa cum spune si titlul, doresc sa achizitionez un domeniu. Ambele variante sunt disponibile (si cu si fara - )
Va fi un magazin online. Domeniul este de genul: flower-shop.info sau flowershop.info , adica ambele cuvinte din domeniu sunt in engleza . (domeniile date ca exemplu nu au legatura cu ce voi cumpara eu, fiind doar un exemplu)
Voi ce ati alege?
Merci
-
Fara cratima, 100%. Cat mai clean.
-
Cred ca cea mai buna varianta ar fi cea fara -. Sau cel putin eu asa as alege si as recomanda si altora.
-
Intampin si eu o "dilema" asemanatoare. In curand voi face site-ul unei echipe de prin zona, si anume Rapid Dumesti. Ma intrebam cum e mai bine: rapid-dumesti.ro sau rapiddumesti.ro. Varianta a doua mi se pare cam aiurea. Alte solutii? :-/
-
faza e ca si la mine primul keyword, la plural se termina cu 's' iar al doilea keyword incepe tot cu 's' .... gen: flowers shop . Dar cred ca e ok si la singular gen 'flower shop'
-
Fara cratima, cu cratima doar daca nu ai alta alternativa, si nu mai mult de una, cum am vazut mai nou se cumpara domenii si cu 2 cratime una dupa alta gen. jocuri--masini, etc..
-
Si eu sunt pentru varianta fara cratima. E si mai usor de transmis pe cale orala.
-
In mod normal eu le-as cumpara pe ambele daca ar fi libere, pentru brand protection. Daca nu am bani suficienti ori consider ca e o nisa cu slabe sanse sa apara competitori in scurta vreme sau poate ca nu ma intereseaza daca cumpara altii cealalta varianta... as lua doar cel fara cratima. Ca vizitator direct, imi vine greu sa tastez un domeniu care are cratima.
Ca SEO, le-as lua pe ambele si pe unul l-as considera domeniu principal, iar cu celalalt as avea doua variante:
- redirectionare spre domeniul principal sau
- construirea unui site care sa-l promoveze pe cel principal
In cazul in care doua litere identice sunt alaturate, prefer varianta cu cratima. DAR, daca am doua litere alaturate, mai bine caut alta combinatie decat sa iau cu cratima, sa gasesc alte cuvinte prin care sa pot forma un domeniu fara cratima. (Adica e bine cu cratima uneori, dar fug de ea.)
-
in concluzie voi ramane la cel fara cratima.
multumesc tuturor pentru pareri si sfaturi.
-
Daca ai posibilitatea, cumpara-le pe ambele ... daca nu, mai ales in cazul unei forme de plural cu s in coada si apoi s in primul cuvant asociat, e clar ca trebuie evidata confuzia de tipul double s si se recomanda folosirea cratimei! Dezvoltarea fa-o pe cel cu cratima, iar redirectionarea de la cel fara cratima! Mult succes! ;)
-
Prima optiune e fara cratima . Putine sunt situatiile in care varianta cu cratima este superioara celei fara cratima .Nu e cazul de fata .
-
In cautarile de pe Google, o cratima a unui domeniu, nu te indeparteaza de domeniul fara cratima. Depinde de tine, cum ii faci SEO si alte cele. Am un domeniu (unii il stiu) cu cratima care NU are nicio legatura cu ce promovez eu pe el, dar descrierea/cuvintele cheie il fac s-apara la ce cautari trebuie.
-
eu am avuta sarcina-nasterea.ro si imi era foarte greu sa explic la telefon "-", si daca este si shop cu atat este mai important pentru ca este brand, in plus apareau mereu erori de scriere cand incercau sa intre direct
De exemplu concurenta mea a cumparat domeniul fara cratima si redirectiona spre o sectiune de a lor
Ideal ar fi sa cumperi ambele variante
-
Da intradevar cratima nu e o solutie si eu am facut o greseala de genul, vedeam mai bine separarea cuvintelor, dar bine zici lovelife, ce mai radeam in sinea mea cand ziceam clientilor cum e treaba cu ea. Tot timpul ajungeam sa dau mail pentru a simplifica lucrurile atat pentru mine cat si pentru ei. De sunt pro cuvinte legate direct fara cratima. Invatati din greselile altora!
-
discutam zilele trecute referitor la cratima cu un ziarist renumit de la un ziar local, ce are domeniul viata-libera.ro si multi clienti, cititori, furnizori trimit din greseala email pe viatalibera.ro fara cratima, mare parte din corespondenta se pierde. ziaristul era disperat ca a pierdut informatii importante din cauza acestei cratime, conducerea nu a inteles de ce trebuie sa obtina si domeniul fara "-" si au fost si investitori belgieni care se presupune ca sunt mai deschisi