am un domeniu romanesc pe .info pe care vreau sa-l dezvolt/ promovez in romania
intrebarea este: conteaza pt optimizare (cum vede google etc) ca registratorul sa fie roman sau poate fi si godaddy iar hostingul in romania?
Versiune printabilă
am un domeniu romanesc pe .info pe care vreau sa-l dezvolt/ promovez in romania
intrebarea este: conteaza pt optimizare (cum vede google etc) ca registratorul sa fie roman sau poate fi si godaddy iar hostingul in romania?
N-am auzit niciodata nici sa puna cineva problema asta pana acuma. Ce-am mai auzit (cel putin intrebari) a fost daca oare conteaza faptul ca un domeniu expira in curand (adica daca stam pana in ultima clipa sa reinoim domeniul respectiv). Nici asta nu cred ca conteaza pentru motoarele in vreun fel, insa conteaza cand cineva doreste sa-ti cumpere reclama, link-uri, etc. (daca vezi ca expira luna viitoare, te gandesti de doua ori daca sa cumperi pe un an sau nu).
La mine conteaza si ce mananc dimineata, in functie de asta pot creste sau scade in ranking.
Deja intrebarea asta este stupida, daca ar conta ar intra legea concurentei care ar pune la punct subiectul
Asta daca Google ar fi altceva decat un privilegiu. Altfel nu vad ce-are a face cu asta Legea concurentei (ca doar nu s-ar pune problema ca ei sa blocheze pe cei care sunt inregistrati la ceilalti registri decat cei agreati de ei ci sa ofere un bonus eventual celorlalti - cel putin asa s-ar pune problema in ipoteza din threadul asta).
nu conteaza
din cate am auzit google acum ia in calcul si viteza de incarcare a sit-ului, in acest caz, daca site-ul este gazduit in Statele Unite facut pentru Romania, timpul de incarcare va fi mai lent cu cateva secunde, doar asta poate fi un inconvenient, dar din punct de vedere al optimizarii nu cred sa aibe vre-un efect.
Este vorba de registrator, nu de firma de hosting. Firma de hosting este posibil sa conteze putin, si legat de viteza si de locatia serverului, dar registrarul n-are nicio treaba
Registrarul nu conteaza, am vazut la cateva site-uri mai mari care si-au prelungit domeniu pe o perioada de minim 5 ani, domenii care expira in 2016, oare conteaza?
Pai, s-ar zice ca google se uita si la perioada pe care este inregistrat domeniul si teoretic un domeniu inregistrat in avans pe o perioada mai mare inseamna ca proprietarul are intentii serioase in ceea ce priveste acel site, de aceea cica ar fi un mic plus pt domeniile inregistrate pe o perioada mai mare, desi sincer sa fiu, nu stiu cat de mult conteaza, pt ca am avut rezultate f bune si cu domenii inregistrate pe un singur an.
Ignorand faptul ca ai facut on confuzie intre registratar si hosting.
Pe google il intereseaza viteza de incarcare de pe server si el acceseaza cu robotul cel mai apropiat de server, pentru el este OK chiar daca site-ul este in US si tu in RO, cat timp site-ul poate fi accesat la viteze OK din US. Vizitatorul tau din RO a fi afectat de acea latenta data de distanta fata de server
Poate daca google ar deveni si registrar, ar conta de unde le cumperi :D
Incerc un test, i-am dat acel mic plus, am prelungit un domeniu pana in 2021, credeti ca ajuta?
Domain Name: SMILEYCOOKING.COM
Registrar: GODADDY.COM, INC.
Whois Server: whois.godaddy.com
Referral URL: Domain Names, Web Hosting and SSL Certificates - Go Daddy
Name Server: NS1.MEDIAPUK.COM
Name Server: NS2.MEDIAPUK.COM
Status: clientDeleteProhibited
Status: clientRenewProhibited
Status: clientTransferProhibited
Status: clientUpdateProhibited
Updated Date: 16-nov-2011
Creation Date: 28-jul-2010
Expiration Date: 28-jul-2021
Google nu va avea treaba ca tu ai prelungit acel domeniu pana in 2021 , dar eu cred ca o sa ai ceva dezavantaje doar daca te vei gandi sal vinzi, dar daca lai prelungit pana atunci inseamna ca ai planuri mari cu el , dar eu consider ca nu are nici treaba google cu asta , si daca ar face diferente intre firmele care inregistreaza domeni nu le ca aduce niciun plus celor de la google ba chiar din contra vor fi criticati foarte dur , si daca sar fi observat ceva in aceasta privinta fiti siguri ca sar fi gasit cineva care sa comenteze acest aspect , eu cred ca ar trebui sa ne preocupe alte astepcte ale momorului de cautare google si alte motoare de cautare importante
Teoretic ar trebui sa conteze daca domeniul expira in perioada apropiata, dar in nici un caz nu conteaza daca expira in 5 sau in 15 ani .
Google ia in calcul elemente care tin de relevanta si calitate, iar data la care expira domeniul sau registratarul nu influenteaza sub nici o forma nici calitate si nici relevanta rezultatelor
daca ar fi asa, domeniile .ro ar avea un mare avantaj, nu ?
Chiar nu vad ce avantaj ar avea
Se refera ca sunt cumparate "pe viata". Suspectez ca nici nu citeste datele, am mai zis cu mult in urma, ar insemna ca domeniile .hu, .es si altele unde e nevoie sa completezi captcha pentru a avea acces la detalii, sa fie dezavantajate.
De ce ar conta data, nu ofera indicii despre calitatea siteului, seriozitatea intentiilor? seriozitatea e data tot de continut.
Google e interesat sa pozitioneze continut nu domenii. Daca avantajeaza un domeniu in detrimentul altuia e pentru ca e geo localizat sau e tematic, genul celor ce ar urma sa apara, un .hotel
Data la care expira domeniul are relevanta pentru Google. Nu mare dar are. Registrarul nu are nici o importanta.