International : .com , net , org , info , eu , biz ; ccTLD internationalizate de succes .tv , .me ; un oarecare succes il vad si la .co pe cuvinte in lb engleza ( in lb romana pana in prezent fara niciun succes ) ; din noile gTLD cred ca se va impune .web
in Romania : ro , com , net , info , eu , org , com.ro , biz ; ( daca e vorba de afaceri atunci ordinea este .eu si apoi .info ) ; cred ca romanii vor primi destul de bine .web
Extensia . org nu e de notorietate in randul utilizatorilor de internet si nici populara printre webmasterii romani ; este insa utilizata ca ultima solutie pentru a avea totusi keywordurile dorite ; Pentru majoritatea covarsitoare a webmasterilor keywordul este mult mai important decat extensia ; Fineturile de gen afinitatile keywordurilor cu extensia sau complementaritatea mesajului sunt destul de rare in randul webmasterilor si sunt recente ; de aceea , eu cred ca raportul valoric intre extensii este mai mic in Romania decat ceea ce se practica la nivel international ; Tranzactiile oficiale si neoficiale pentru domenii romanesti sunt atat de putine incat este dificil sa evaluezi un raport intre .com si org ; cert e ca in Romania acest raport este mai mare decat la nivel international si ca , desi nu am decat un org , mi-as fi dorit in portofoliu cateva orguri , chiar si pe cuvinte romanesti iar asigurari.org ar fi unul dintre ele .