Ia uitati ce zice tipu asta matt cutts aici, ca linkurile .edu, .gov nu prea conteaza pentru seo.
Asa o fi?
Ia uitati ce zice tipu asta matt cutts aici, ca linkurile .edu, .gov nu prea conteaza pentru seo.
Asa o fi?
de e.. de nu e.. doar nu veneau ei sa spuna ca da ca sa creasca industria de vanzari de link-uri
Am un Catalog afaceri
Te pui in pielea inginerilor de la Google si te gandesti cum ai face tu in locul lor. Ei au facut deja asta![]()
link-urile .edu si .gov contau enorm cu ceva vreme in urma.
stiu asta ca si eu am exploatat slabiciunea lui G in fata extensiilor .edu
De vreun an si ceva in schimb nu prea mai conteaza pentru ca Google si-a schimbat algoritmii.Totusi eu raman la convingerea ca puterea unui link .edu este foarte mare. S-a schimbat numai ordinea afisarii rezultatelor si aici au avut de suferit aceste domenii nu si puterea transmisa link-urilor.
Oricum Matt Cutts nu a reinventat apa calda cand a afirmat ca nu prea mai conteaza .edu si .gov.Treaba asta se cam stia.
Ultima modificare făcută de RoManiac; 12th November 2008 la 15:36.
Pai poate asa o sa mai scada preturile. Nu ai vazut ce preturi mari aveau linkurile de pe .edu?
problema lui G probabil ca nu era pretul foarte ridicat al acestor link-uri.
Mai degraba problema era ca pe domenii .edu se putea face rost de link-uri gratis si mai mult decat atat se puteau urca pagini pe siteurile respective de catre utilizatori obisnuiti. Ma rog acei utilizatori obisnuiti erau in proportie de 99 % webmasteri care promovau link-uri de afiliati in general pentru adulti ( rusi in special )
Pana ce adminii se prindeau dura cam 3 zile dar pana atunci toate aceste pagini intoxicau Google pe prima pagina generand extrem de mult traffic pentru cei care uploadau paginile respective.
Aici nu luam in calcul edu-urile care erau sparte pentru a se putea uploada pagini pentru ca si aici au fost extrem de multe.
Concluzia este ca atat paginile uploadate free sau cele uploadate cand edu-uile erau sparte intoxicau si sufocau Google in rezultate.
Si pana la urma baietii au decis probbail sa mai reduca cumva aparatia acestora.
Dar totusi raman la concluzia ca daca ai un link pe .edu acesta cantareste foarte mult.
Pagina pe care ai tu link probabil ca nu va mai aparea in cautari dupa ce anchor text ai acolo ( cum se intampla inainte ) dar cu siguranta link-ul respectiv va cantari extrem de mult pentru domeniul tau
Ultima modificare făcută de RoManiac; 12th November 2008 la 16:45.
Interesant punct de vedere si in acelasi timp adevarat. Orice pushtan de 12 ani spargea cu usurinta cate-un gov sau edu pana mai alalteri.
nu era vorba neaparat de spargerea edu-urilor.
scoatem din calcul asta.
problema era ca in principiu .edu aveau scripturi instalate care permiteau crearea unui cont gratuit dar scopul acestora era in principiu bun.
de exemplu se regaseau scripturi nde comunitatea programatorilor se aduna si odereau solutii asupra unor bug-uri ale unor sisteme de operare sau mai stiu eu ce.
Scopul era nobil numai ca a fost denaturat pana la urma si exploatat de foarte multi care doreau sa obtina trafic.
Google probabil ca nu a avut de ales.
Risca sa devina un motor de cautare irelevant din cauza adminilor care se dovedeau incapabili sa tina sub control siteurile respective.
Si au fost obligati sa le mai taie macaroana chiar daca continutul acestor siteuri era valoros.
Google este nascut din mintea a 2 studenti si unde scopul este de a returna cele mai valoaroase pagini in informatie in ordinea importantei lor.
Iar in ordinea prioritatilor siteurile educationale si guvernamentale au intaietate pe buna dreptate pentru ca acolo apar stiri care privesc o intreaga societate.
Si poate ca au dreptate.
Si asta ma face sa ma gandesc la ceva.
Cine sant cei care sant mai dobitoci pana la urma? Noi webmasterii care incercam sa exploatam orice algoritm al G pentru a ne pozitiona cat mai bine
SAU
Google care doreste in esenta sa ofere informatie de calitate dar nu poate din cauza actiunilor noastre
Nu doresc ia iau apararea Google pentru ca si eu sant ofuscat de unele actiuni ale sale dar imi dau seama ca pe undeva nici ei nu au de ales.
Ultima modificare făcută de RoManiac; 12th November 2008 la 17:21.
pai de putut se poate si acum si probbail ca se mai practica numai ca google nu mai afiseaza aceste rezultate si atunci nu mai are rost sa mai uploadezi paginile respective daca nu aduc trafic.E vorba de munca degeaba si timp pierdut.
Asta daca ne referim doar la goana dupa trafic si nu discutam de spart deservere pentru furt de informatie sau altceva
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)