Rezultate 1 la 6 din 6

Subiect: Wordpress SEO: google webmaster imi spune ca nu gaseste 84 de linkuri

soscopyrights este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    7th June 2006
    Locaţie
    Galati, Romania
    Posturi
    34
    Putere Rep
    35

Implicit Wordpress SEO: google webmaster imi spune ca nu gaseste 84 de linkuri

A fost o zi in care am incercat sa fac upgrade la wordpress 2.5.1 si atunci blogul meu n-a functionat deloc. O zi intreaga. De-atunci, in Google Webmaster vad tot felul de NOF FOUND links, 84 de linkuri pe care Google nu le vede. Sunt sigur ca la un moment dat erau indexate in Google. La Details imi spune tipul erorii acestor linkuri de negasit si anume 404.
    Printscreen: i238.photobucket.com/albums/ff269/ziont/google_web.jpg

Am zis ca e de la Sitemap-ul generat. L-am regenerat, azi Google m-a vizitat iar insa problema n-a fost rezolvata. Aceleasi NOT FOUND links.

Mai am si 127 de linkuri RESTRICTED BY ROBOTS.TXT. Am zis ca asta nu e bine, ieri l-am schimbat in configuratia:
    Cod:
    User-agent: *
    Disallow: /cgi-bin
    Disallow: /wp-admin
    Disallow: /wp-includes
    Disallow: /wp-content/plugins
    Disallow: /wp-content/cache
    Disallow: /wp-content/themes
    Allow: /wp-content/uploads
    Allow: /*
    Sitemap: neo.ziont.net/sitemap.xml
    Dar chiar daca Google m-a vizitat azi, nici aceasta problema n-a fost rezolvata. M-am gandit ca ... poate Google are un cache legat de configuratia asta a robots.txt-ului si... poate mai dureaza pana o sa citeasca cum trebuie fisierul.

In orice caz, astea's doar presupunerile mele. Ce pot face ca Google sa ma indexe normal, fara sa-mi mai apara acele NOT FOUND si RESTRICTED links?
    Va multumesc.
    Am un blog cu probleme existentiale..

sovidiu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    13th September 2007
    Posturi
    58
    Putere Rep
    33

Implicit

Vezi dacă ai alte site-uri care să facă trimitere spre link-urile etichetate cu 404 de Google.

Alternativ, şterge sitemap-ul din Google Webmaster Central, şterge sitemap-ul din wordpress (dacă ai plugin-ul Google Sitemaps Generator, şterge sitemap.xml şi sitemap.xml.gz, fă-ţi din nou două fişiere sitemap.xml şi sitemap.xml.gz şi pune-le prin ftp, cu chmod 666), regenerează sitemap-ul site-ului din panoul de admin wordpress şi pune din nou sitemap-ul site-ului la Google Webmaster Central.

Poate că plugin-ul ăla îţi generează pagini eronate ori de cîte ori alegi tu manual să-ţi regenereze sitemap-ul.

Dacă nu merge nici aşa, ai de ales între metodele de mai jos:

- faci redirectare de la neo.ziont.net/category/bookmarks la neo.ziont.net/ce_ai_ales_tu_din_optiuni_permalinks_din_wordpress _admin/bookmarks , de exemplu

- faci 84 de pagini în wordpress (write-->page-->scrii text-->modifici adresa permalink a paginii) în care pui un text "optimizat" cu link-uri către ce vrei tu.

Dacă Google tot a găsit cele 84 de pagini şi tot "le-a luat la ochi", poţi să faci 84 de pagini manuale cu link-uri spre părţile site-ului care au conţinutul cel mai important al site-ului tău, nu?

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    7th June 2006
    Locaţie
    Galati, Romania
    Posturi
    34
    Putere Rep
    35

Question

Da, folosesc plugin-ul Google Sitemaps generator.
    Am sters sitemap.txt, sitemap.xml, sitemap.xml.gz . am sters sitemap-ul din google webmaster. am recreat un fisier gol sitemap.xml, unul sitemap.xml.gz, am regenerat sitemap-ul din Cpanelul Wordpress.
    Acum mai scriu un nou post ca maine sa vad rezultatul...
    Update:
    - Errors for URLs in Sitemaps ‎(24)‎:
    aici sigur e o problema de la plugin, incep sa cred ca acesta nu-si face treaba cum trebuie pentru ca cateva linkuri din erorile de mai sus imi sunt indexate in google, altele nu.

In fine, s-ar putea ca toate URL-urile astea sa-mi fi fost date peste cap atunci cand am sters majoritatea TAG-urilor atribuite unor posturi, eu concentrandu-ma in aceasta actiune pe clasificarea posturilor mai mult pe categorii decat pe tag-uri (atunci cand blogul a fost down pt o zi intreaga, dupa ce am reusit sa-l pun pe picioare din nou, am zis sa fac si o mica curatenie in el).
    Oricum, e dezamagitor... inca mai astept ca Google sa ma viziteze iar sa vad ce "spune".
    Ultima modificare făcută de soscopyrights; 25th May 2008 la 12:37.

sovidiu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    13th September 2007
    Posturi
    58
    Putere Rep
    33

Implicit

E pacat daca plugin-ul respectiv nu sterge link-urile inexistente din sitemap ci doar adauga link-uri noi. As insemna sa stergi de fiecare data sitemap.xml si sitemap.xml.gz si sa faci upload prin ftp unor doua fisiere goale ce urmeaza sa fie scrise de la zero de plugin.

Vezi la URL_site/wp-admin/edit-tags.php ce taguri ai in site si sterge-le pe cele care nu sint asociate cu vreun articol.

La link-urile din site (ori in template, ori atunci cind scrii un articol), pune "rel="nofollow", in loc de:

<a href="http://www.unarte.ro" title="Universitatea Nationala de Arte Bucuresti" target="_blank">
    obtinind
    <a rel="nofollow" title="Universitatea Nationala de Arte Bucuresti" href="http://www.unarte.ro" target="_blank">

pentru ca ai multe link-uri externe pe site si prea putine link-uri care vin din afara inspre site-ul tau,

si un index.html cu text de orice fel in:
    URL_site/wp-content/plugins/
    URL_site/wp-content/themes/

si in fisierul functions.php al template-ului de wp de pe blogul tau, adauga:

Cod:
    <?php
    remove_action('wp_head', 'wp_generator');
    remove_action('wp_head', 'rsd_link');
    ?>
    s-ar putea ca toate URL-urile astea sa-mi fi fost date peste cap atunci cand am sters majoritatea TAG-urilor atribuite unor posturi, eu concentrandu-ma in aceasta actiune pe clasificarea posturilor mai mult pe categorii decat pe tag-uri
    Pe tag-uri se merge pentru ca modelul categoriilor (luat de pe Usenet de dmoz.org si Google Groups, printre altele) nu prea are sens pentru ca e restrictiv. Un site sau un document nu poate apartine strict unui singur domeniu/subiect si de aceea se merge spre tag-uri (ori specificate de webmaster -> in bloguri; ori specificate de utilizatori -> in retele sociale sau de bookmarking).
    Ultima modificare făcută de sovidiu; 25th May 2008 la 20:24.

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    7th June 2006
    Locaţie
    Galati, Romania
    Posturi
    34
    Putere Rep
    35

Implicit

@sovidiu: apreciez cata informatie imi dai si inca apreciez foarte mult - inca nu am facut ceea ce mi-ai indicat tu ultima oara.

cred ca's nebun, postez la ora 4:30 dimineata...deci:
    pentru SEO, absolut tot ce am nevoie, apelez la www.xinureturns.com - asa imi studiez site-urile mele cat si ale celor cu care mai colaborez. ei bine, Xinureturns imi arata ca eu am 273 de pagini indexate in Google (http://www.google.com/search?q=site%3Aneo.ziont.net), eu am 149 de articole scrise pe blog si vreau sa cred ca ce-mi arata Xinureturns e de bine. Ok.
    Ultima oara cand Google m-a "vizitat" a fost pe 23 mai insa... de pe 23 pana azi am scris inca 3 articole care chiar in acest moment imi sunt indexate in Google, chiar daca Google webmaster imi spune ca 23 a fost ultima zi de "vizita". (Off, si eu care credeam ca stiu tot ce-mi trebuie despre Google).
    Si acum ma gandeam ca daca tot imi "papa" continut non-stop, nu mi-ar "re-papa" si NOT FOUND-urile daca le-as face cate un mic update?

Acuum, legat de ce mi-ai spus tu, nu inteleg cum faptul ca nu am destule linkuri care sa linkeze catre anumite articole ale mele, influenteaza ce mi se intampla mie, problemele din Google webmaster.

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    7th June 2006
    Locaţie
    Galati, Romania
    Posturi
    34
    Putere Rep
    35

Implicit

S-a rezolvat o data cu ultima indexare. Multumesc SOVIDU, Seopedia.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Scadere ciudata numar linkuri in Google Webmaster
    De Nichita în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 22nd April 2009, 14:57
  2. Ce va spune Google despre ?
    De birkof în forumul Google
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 13th March 2009, 14:16
  3. Google gaseste si variante de cuvinte cheie?
    De thefan în forumul Google
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 14th August 2008, 10:23
  4. nu ma gaseste google
    De irinel007 în forumul Google
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 12th February 2008, 16:47
  5. Nu Ma Gaseste Google
    De irinel007 în forumul Google
    Răspunsuri: 23
    Ultimul Post: 30th October 2007, 21:12

Permisiuni postare