Citat:
2. De ce am impresia ca este mai usor sa scoti in fatza (la google, evident) un site mai mic decat unul mare si complex? (Asta e intrebare retorica).
Cred ca mai corect ar fii sa zicem ca e mai usor sa scoti un site static decat unul dinamic si un site cu content decat un site cu servicii/produse.
Citat:
Solutia cu blogul nu este agreata pentru moment (desi inevitabil se va ajunge la asta mai devreme sau mai tarziu pentru ca face parte din curentul 2.0)
Sper ca mai degraba sooner than later, pentru ca are rezultate. Mai ales daca iti vinzi produsele proprii. In plus, nu e asa greu sa faci un blog si te ajuta mult, nu inteleg de ce nu e agreata (un post la 4-5 zile nu e greu de facut).
Citat:
din pacate nu m-am prins cum pot sa bag quote din posturi distincte
Quote pui asa {quote} Text {/quote} inlocuind {} cu []. daca vrei sa citezi pe cineva anume faci {quote=Tudi} Text {/quote}. Evident, inlocuiesti {} cu [] si Tudi cu pe cine vrei sa citezi :)
Citat:
1. Cum ramane cu sitemap-ul? Trebuie sau nu facut? Daca da: folosesc un soft sau il generez eu din php? Inginerul meu de sistem preconizeaza ca aceasta din urma solutie ar dura peste o luna la cat de mare este site-ul...
As minti daca as zice ca stiu raspunsul la intrebaea asta. Poate ne ajuta cineva care a optimizat astfel de site-uri (eu nu am facut pe site-uri asa late)
Citat:
4. Daca ar fi totusi sa fac un blog, il fac pe adresa.com/blog, blog.adresa.com sau iau un domeniu separat?
DPDV al optimizarii, clar pe site si nu pe un domeniu separat. Dintre subdomeniu si subdirector, nu cred ca are vreo importanta dar nu pot zice sigur pentru ca nu le-am testat in paralel (eu pun tot in subdirectoare, nu imi place sa folosesc subdomenii). Uite aici un articol care poate sa te ajute.
Citat:
3. Cum este mai bine: sa am acelasi titlu si aceleasi descrieri la multe pagini sau sa le scot de tot?
Sa le faci unice ar fi cel mai bine. Daca nici cum nu se poate si e musai sa alegi din optiunile de mai sus, le-as scoate de tot decat sa le ai duplicate, pentru ca te arunca in supplemental index de unde iti va trebui bani, optimizare si skill sa iesi cu un site asa mare.
Nu ne-ai spus daca folosesti un CMS standard sau ceva custom made template. Daca ai optiunea asta, fa site-ul pe un template propriu in care sa pui cate o variabila diferita la titlu, description, numele paginii, meta keywords si eventual link-ul paginii, pe care sa le chemi din template. Ceva in genul:
$pageID = "Produse pt Copii";
$META_Description = "Nume Site ofera cele mai bune produse pt copii din Romania si bla bla";
$META_Keywords = "Produse pt copii, jucarii, haine copii, etc";
$HEAD_Title = "Haine copii, produse pt copii, jucarii - Nume Site - descriere scurta";
Bafta!