-
Ajutor redirect.
Salut,
Datele problemei sunt:
- am un website care este de ceva vreme pe un domeniu gratuit la xhost
- mi-am cumparat un domeniu .ro pt acest site
- siteul de pe xhost apare destul de bine pe google pentru mai multe keyword-uri (de la primul rezultat pt. unele pana pe pagina a 3-a 4-a pt altele)
Ce vreau sa fac:
- am inteles ca cel mai bun mod de a face un redirect (in cazul meu de pe site-ul uv.ro pe cel .ro) ar fi sa bag un redirect 301 in .htaccess.
- dar .htacces nu poate fi editat pe xhost.
Intrebari:
-cum ar trebui sa fac redirectul?
-ce consecinte o sa aiba asupra sitului de pe xhost si asupra siteului de pe .ro
Multumesc anticipat pt. eventualele raspunsuri :)
-
Poti sa faci din PHP:
Cod:
header ('HTTP/1.1 301 Moved Permanently');
header ('Location: http://www.noultausite.ro');
google -> header 301 redirect
-
ok sa zicem ca folosesc php. Ce se va intampla? pagina veche v-a pati ceva in sensul ca v-a aparea mai jos in google? Si cu pagina noua, va fi indexata mai bine??
sunt incepator asa ca raspundeti-mi chiar daca spun cumva tampenii :)
-
chiar citisem undeva o "lege" ca daca pui doua intrebari intr-un post ti se va raspunde la cea care te intereseaza mai putin... dar totusi vreau sa stiuuu pls
-
Redirectare 301 inseamna ca pagina s-a mutat permanent la o alta adresa, deci Google va scoate din index vechea adresa.
-
pai atunci nu poate fi o optinue mai buna sa le tin in paralel?
-
Pai nu asta era intrebarea ta initiala.
Poti sa le tii in paralel, dar daca vrei sa sustii noul site e mai bun redirectul. Altfel va fi doar un site nou cu continut deja existent altundeva (pe vechiul site).
-
eu vreau sa sustin noul site, dar deocamdata vechiul site e mai bine cotat pe google si nu vreau sa pierd clientii care gaseau vechiul site.
-
o perioada de timp iti vor veni vizitatori de pe site-ul vechi prin redirect pana v-a disparea din google.
in acest interval vei avea timp sa il faci pe cel nou destul de bazat ca sa il inlocuiasca.
-
mersi de raspunsuri.. mai am o intrebare..Trebuie sa fac redirect de pe fiecare pagina indexata din situ vechi spre aceeasi pagina din site-ul nou, sau exista si alta metoda?