23rd April 2017, 13:53
1 out of 1 members found this post helpful.
Am schimbat tld-ul si nu mai apar pe cautari locale.Ce sa fac ?
Dintr-un motiv foarte intemeiat pe care nu pot sa-l spun, am fost nevoit sa schimb tld-ul unui site.
Era .ro si am trecut pe .com , pastrand numele. Adica de exemplu din prajituri,ro l-am schimbat in prajituri,com
Pana la momentul schimbarii , site-ul era pe google.ro pe locul 1 pe "prajituri bucuresti"
Au trecut 6-7 luni bune de la schimbare, facuta ca la carte , 301 cum trebuie, se exclud probleme tehnice, de reindexare..
Situatia acum este : pe google.com apare pe pe locul 4 pe "prajituri bucuresti" insa pe google.ro apare pe pagina 7 pe aceeasi cautare pe care inainte era pe locul 1.
Cum 99% din cautarile din RO se fac pe google.ro, am pierdut mult pe chestia asta.
In aceste 6 luni am schimbat linkurile vechi sa pointeze de la prajituri,ro la prajituri,com si am continuat sa adaug linkuri noi.
Linkurile noi sunt doar din resurse romanesti, deci exista acum un numar mare de site-uri romanesti care se linkuiesc catre prajituri,com cu ancora "prajituri bucuresti"
Vreo idee ? Cum as putea sa-i transmit lui google ca sa ma bage si pe mine in seama pe piata .ro ?
23rd April 2017, 21:33
@dascalescu poți să îmi lași și mie pe pm adresa website-ului? Poate identific ceva ce ție ți-a scăpat.
offtopic @Razvan Badu nu mai apare "Traducerea acestei pagini" la site-ul tău (cel puțin pe căutările realizate de mine pe google.ro). Deci, până acum, recomandările au fost bune
Aplică și restul ! Poate se va schimba importanța în ochii lui G.
Local SEO România & Germania & Austria & UK -> webmaster . linux @ gmail . com
23rd April 2017, 22:31
In aceste 6 luni am schimbat linkurile vechi sa pointeze de la prajituri,ro la prajituri,com si am continuat sa adaug linkuri noi.
Daca vorbesti de backlinkuri cumparate, schimbarea asta nu mi se pare prea normala.
24th April 2017, 19:59
Salut,
Am avut o experienta asemanatoare. Este doar o chestiune de timp pana iti vei recapata pozitia in google.ro
Trebuie ales geotarget-ingul domeniului .com pentru Romania in GoogleSearch Console, +
Redirect 301 htaccess de pe vechiul nume de domeniu catre domeniul nou .com
Setezi o modificare de adresa in Google Search Console : Domeniul .ro a fost mutat definitiv catre domeniul .com
Daca domeniul.ro nu a fost cumva penalizat, vei recapata asadar vechile pozitii in Serp.
Succes.