Rezultate 1 la 2 din 2

Subiect: Pozitie pe keyword in google

crystygye este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    18
    Data înscrierii
    28th February 2015
    Posturi
    45
    Putere Rep
    18

Implicit Pozitie pe keyword in google

Vreau sa stiu si eu cum urcati in pozitii pe un anumit keyword. Care sunt pasii, sfaturi, etc.
    Cand aud de seo si pozitii, aud numai de linkuri si nimic altceva.

Nu vreau sa vorbesc de nise ilegale sau sa fac vreo referire, pur si simplu vreau sa inteleg cum sta treaba intr-o nisa cu o competie mare unde mai toti au continut similar. Va prezint cazul meu dar putem discuta la general, nu ma intereseaza legaturi catre mine in special, ci doar sa inteleg. Incep un proiect nou cu retete culinare si vreau sa am toate ideile inainte sa incep.

Sunt curios de ce intr-o nisa gen filme online, unde toate site-urile sunt aproape la fel, continut la fel, unele site-uri sunt pe prima pagina iar altele pe pagina 10 pe keywork "filme online". Ma uitam la site-urile din nisa de pe prima pagina si backlinkurile lor sunt "fara legatura", spam, straine gen seo checker online,etc fara mare valoare. Nici nu ma asteptam sa aiba backlinkuri din prima pagina de pe cinemagia sau altceva...
    Pe "filme online" unde competitia este imensa, stau in pagina 3-4 (site-ul mi-a urcat timp de 1 an si de 4 luni stagneaza).

Recent (2-3 luni) am facut o categorie noua de film (gen "filme actiune") si m-am axat in fiecare articol pe acea categorie/keyword. Categoria are aprox 3% din articole de pe site, deci oarecum saraca si totusi dupa 2-3 luni, sunt pe locul 3-4-5 in prima pagina google si mult trafic din asta imi vine acum. Deci am pus "filme actiune" peste tot in articolele categoriei (tag,continut,h2,poza,etc = cate 1 la fiecare), exceptie facand titlul (ca un test). Mi se pare spam si totusi google ma tine in prima pagina. Si sincer pun 1-2 articole pe saptamana pe acea categorie.

Pur si simplu nu inteleg. Nu am nici un link pe tot internetul care duce direct catre categorie aia si totusi 50% trafic il am din cauza categoriei de ceva vreme. Nu este ceva de cateva zile, acolo stau de ceva vreme, la orice ora.
    Site-ul este optimizat la sange, descrieri/recenzii de min 300cuvinte, pe tot la fel. Am yoast premium si totul inafara Flesch Reading Ease este perfect.

Categoria din discutie nu este de actiune, ci mult mai cautata si totusi acolo merge cel mai bine.

Mi se poate explica la general, nu neaparat discutand despre nisa, de ce se intampla lucrurile astea? Care este logica?
    Decat sa ma axez pe "filme online" mai bine ma axez pe fiecare gen in parte? Cu pozitii mai bune pe fiecare categorie in parte, imi va urca si keywordul principal in pozitie? Si totusi de ce altii cu 1 mil de repetari pe fiecare linie sunt in prima pagina?

tiroid este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    6th September 2013
    Vârstă
    37
    Posturi
    107
    Putere Rep
    21

Implicit

Salut,

Dupa parerea mea nisele cu site-uri ce au trafic f.mare (in genul celor de filme online) trebuiesc putin abordate altfel. Gandeste-te ca este o explozie de cativa ani a utilizatorilor ce intra pe site-uri de filme online/seriale. O foarte mare parte din ei nu intra direct in site, si cauta in google site-ul: filme..exemplu.org. Eu observ chestia asta la 90% din prietenii mei/oamenii cu care lucrez, practic f.putini dintre ei mai acceseaza direct site-urile. Chiar daca vor sa intre pe tarom.ro de ex., cauta in google tarom.ro si intra de acolo. Cu atat mai mult se intampla cand site-urile de filme au si nume greoaie din 2-3-4 cuvinte..etc. si nu le poti tine minte exact.

Cautarile din Google pe "brand" si naked url sunt un factor de ranking destul de important mai ales atunci cand pozitia 1 nu are links, iar nici tu din pozitia 4 nu ai links. In aceasta situatie nu prea ai cum sa urci tu in poz 1-2 pentru ca Google va afiseaza deja dupa content/vechime/autoritate si in acest moment ceilalti au probabil cu 30-50-100-200% mai multe cautari pe brand + naked in Google si automat ca rankeaza mai bine ca tine.

Cu toate astea consider ca o campanie de link building bine facuta este cheia succesului indiferent de proiect/nisa atunci cand site-ul are un on page bun. NU te arunca spre cuvintele cheie generaliste din prima, chiar daca concurenta e slaba si ai resurse sau site-uri de top din care te bazezi ca poti face links f.bune. Fa link-uri pe paginile de seriale in special si mai ales acolo unde stii ca iti merg ok video-urile, rankeaza acolo cu bounce rate minim si avg time on site cat mai bun, creste cat mai multe categorii din site pentru care sa fii f.relevant iar abia dupa abordeaza kwd-urile de top si f.generaliste.

Spor la treaba!

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. pozitie google
    De Alex Ochea în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 19
    Ultimul Post: 5th February 2015, 12:41
  2. Site/soft verificare pozitie keyword in .ro
    De SeerKan în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 6th November 2014, 10:56
  3. Google Keyword Tool a fost inlocuit de Keyword Planner
    De smbdstopme în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 4th September 2013, 17:22
  4. De la Google Keyword Tool la Keyword Planner
    De Claudyou în forumul Google
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 4th September 2013, 15:18
  5. Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 5th July 2013, 19:52

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente