Vreau sa stiu si eu cum urcati in pozitii pe un anumit keyword. Care sunt pasii, sfaturi, etc.
Cand aud de seo si pozitii, aud numai de linkuri si nimic altceva.
Nu vreau sa vorbesc de nise ilegale sau sa fac vreo referire, pur si simplu vreau sa inteleg cum sta treaba intr-o nisa cu o competie mare unde mai toti au continut similar. Va prezint cazul meu dar putem discuta la general, nu ma intereseaza legaturi catre mine in special, ci doar sa inteleg. Incep un proiect nou cu retete culinare si vreau sa am toate ideile inainte sa incep.
Sunt curios de ce intr-o nisa gen filme online, unde toate site-urile sunt aproape la fel, continut la fel, unele site-uri sunt pe prima pagina iar altele pe pagina 10 pe keywork "filme online". Ma uitam la site-urile din nisa de pe prima pagina si backlinkurile lor sunt "fara legatura", spam, straine gen seo checker online,etc fara mare valoare. Nici nu ma asteptam sa aiba backlinkuri din prima pagina de pe cinemagia sau altceva...
Pe "filme online" unde competitia este imensa, stau in pagina 3-4 (site-ul mi-a urcat timp de 1 an si de 4 luni stagneaza).
Recent (2-3 luni) am facut o categorie noua de film (gen "filme actiune") si m-am axat in fiecare articol pe acea categorie/keyword. Categoria are aprox 3% din articole de pe site, deci oarecum saraca si totusi dupa 2-3 luni, sunt pe locul 3-4-5 in prima pagina google si mult trafic din asta imi vine acum. Deci am pus "filme actiune" peste tot in articolele categoriei (tag,continut,h2,poza,etc = cate 1 la fiecare), exceptie facand titlul (ca un test). Mi se pare spam si totusi google ma tine in prima pagina. Si sincer pun 1-2 articole pe saptamana pe acea categorie.
Pur si simplu nu inteleg. Nu am nici un link pe tot internetul care duce direct catre categorie aia si totusi 50% trafic il am din cauza categoriei de ceva vreme. Nu este ceva de cateva zile, acolo stau de ceva vreme, la orice ora.
Site-ul este optimizat la sange, descrieri/recenzii de min 300cuvinte, pe tot la fel. Am yoast premium si totul inafara Flesch Reading Ease este perfect.
Categoria din discutie nu este de actiune, ci mult mai cautata si totusi acolo merge cel mai bine.
Mi se poate explica la general, nu neaparat discutand despre nisa, de ce se intampla lucrurile astea? Care este logica?
Decat sa ma axez pe "filme online" mai bine ma axez pe fiecare gen in parte? Cu pozitii mai bune pe fiecare categorie in parte, imi va urca si keywordul principal in pozitie? Si totusi de ce altii cu 1 mil de repetari pe fiecare linie sunt in prima pagina?