un link intr-un iframe primeste PR, este considerat BL?
Versiune printabilă
un link intr-un iframe primeste PR, este considerat BL?
primeste de la pagina in care se afla(cea afisata in iframe)
spre care de regula nu sunt linkuri.
sper sa nu gresesc.
Da, primeste PR si poate fi BL, dar nu este recomandat folosirea iframe-urilor.
de ce nu este recomandata folosirea lor?
S-a mai discutat despre asta:
-Google le vede ca pagini separate, nu ajuta nici la optimizare, nici pe cei care fac schimb de link cu tine, etc.
aha.. pai googu sa le vada cum o vrea ca nu am alta solutie.. eu folosesc iframe pentru a afisa ceva in alt site.. google ads tot cu iframe sunt..
Un php include e mai simplu.
Validarea e o superstitie a webmasterilor. Nu zic ca nu e bine ca un site sa fie valid, da motoarelor de cautare putin le pasa de asta.
cu include nu am cum.. eu afisez un iframe cu un pool la un webmaster in pagina... pentru a nu depinde de constintele de programare ale acestuia, recurg la iframe.. exact cum sunt ads de la google, neogen si multe altele..
Mascka - pentru sondaje eu as incerca sa le ofer clientilor mai multe posibilitati pentru cod, in functie de cerintele lor: fie prin php, js si iframe. Poti chiar incerca un sondaj sa vezi care e metoda cea mai folosita.
aureldragut - ne indepartam de la subiect, asemenea erori nu au ce cauta la webmasteri, mai ales daca vrei sa validezi un site.
offtopic:
Continutul paginii care se afiseaza in iframe poate fi mai intai "citit" cu PHP si apoi integrat in pagina unde se doreste afisarea, renuntandu-se astfel la iframe.
Este adevart c_n_m, o solutie foarte simpla care poate fi mentionata si pe site-ul de sondaje.
c_n_m normal ca citesc cu php continutul paginii.. dar zi-mi.. cum integrez eu in pagina respectivului cu php daca ea este html..
ma gandesc ca daca cei de la google nu s-au obosit ori s-au obosit prea tare si tot la iframe au ajuns, de ce sa reinventez eu roata.. oricum, am sa creez si un sondaj legat de cerintele webmasterilor cu a zis ben cu privire la modul de implementare a respectivului continut. cu toate ca alta modalitate fara complicari nu prea prevad..
De exemplu cu functia "echo".
Si faci si un modrewrite de la .php la .html, daca e obligatoriu ca url-ul respectiv sa aiba terminatia .html
Desigur, toate astea daca vrei neaparat sa scapi de iframe.
man, tipul are o pagina html, e basca.. nu stie ce e ala html si nici ala php..
Aaaa, am crezut ca era vorba de site-ul tau....
Sper sa nu deranjeze pe nimeni ca scriu aici, dar am si eu o intrebare. Am un site html facut din iframe-uri si stiu ca google-ul indexeaza separat frame-urile. Pot face ca atunci cand intra cineva intr-un frame sa se faca redirectare pe index? Doar cand intra pe frame separat.
Se poate. Cu JavaScript, o redirectare client side. Insa nu e prea elegant. Mai bine portezi site-ul catre o versiune fara frame-uri.
In cazul in care ofer continut unor partneri si acestia si-l integreaza prin iframe la ei pe site ce pot face pt. a optimiza siteul MEU?
Folosirea atributelor optionale gen name si longdesc la Iframe ajuta la ceva? Deasemenea daca folosesc spatiul dintre tagurile de <iframe></iframe> (text care nu este afisat decat in cazul in care browserul nu suporta frameuri) ajuta?
Nasol ca iframeurile nu sunt considerate IBL (pana la urma daca careva foloseste un iframe de la mine de pe site ai zice ca ii place continutul meu mai mult decat daca posteaza un simplu link)
PS Stiu ca Iframeurile nu sunt f. SEO friendly, dar este singura solutie tehnica din mai multe pct. de vedere.
Nu am vazut nici un site serios care sa ofere continut prin iframe. Pur si simplu nu mai vedeti tag-ul asta ca o solutie, mai mult incurca.