8th November 2011, 15:00
21 out of 24 members found this post helpful.
De ce acum nu este un moment bun sa cumperi link-uri
Nu stiu daca asta-i categoria unde se incadreaza cel mai bine acest post, dar pare sa aiba legatura cat de cat cu optimizarea pt motoarele de cautare.
Disclaimer: Acest post reprezinta punctul meu de vedere si este adresat mai mult celor incepatori intr-ale cumpararii de link-uri. Nu trebuie sa fiti sau nu de acord cu cele spuse, dar va rog sa va exprimati opinia si sa ma contraziceti civilizat.
Dupa cum probabil ati aflat deja, aseara Google a facut un update al PageRank-ului si se pare ca din nou a fost destul de generos. Eu cel putin am primit PR 3 pt un site afiliat facut exclusiv pt 2parale, spre care nu am pus decat 3 link-uri sitewide pe blogurile personale. Sincer, acest PR 3 este nu tocmai justificat.
Ce vreau de fapt cu aceasta postare este sa atentionez pe cei care vor sa cumpere link-uri acum, pt ca am vazut ca au aparut si urmeaza sa mai apara zilele astea oferte f grozave, cu preturi f mici pe bloguri cu PR 2 3 4.
De ce nu recomand cumpararea de link-uri acum:
1) mai mult ca sigur se va intampla ca si la ultimul update si va mai fi peste cateva zile un alt update al PR-ului care sa corecteze valorile foarte ciudate (vezi cazurile lui Tom, lovelife 1 si 2).
Este destul de clar ca aceste PR-uri nu sunt reale si nu sunt justificabile, de aceea probabil la urmatorul update vor scadea. De aceea, nu cumparati link-uri acum, chiar daca sunt f ieftine. Cei care vand stiu ei de ce le da asa ieftin. Recomand sa mai asteptati 1-2 sapt sa se mai faca un update, pentru a se corecta valorile astea inexplicabile 
2) Este posibil ca, daca Google va observa ca imediat dupa acest update, un site caruia i-a crescut PR-ul are deja in sidebar vreo 5 link-uri spre alte site-uri, posibil si din nise diferite, sa isi dea seama ca sunt niste link-uri cumparate acum dupa acest update. Adica nu stiu daca au implementat sau nu asa ceva, dar hai sa fim seriosi, este ceva banal pe langa ce algoritmi dezvolta ei.
Acuma, sper sa nu se supere nimeni pe mine, ca nu vreau sa stric "afacerile" nimenui (si eu am de gand sa vand link-uri pe niste bloguri
), doar ca vreau sa ii atentionez pe cei incepatori sa nu faca niste greseli pe care le vor regreta peste 2 sapt. Sunt sanse f mari ca aceste site-uri cu cateva backlink-uri care au primit PR 3 sa primeasca PR 0 sau 1 la urmatoarea "corectare" a PR-ului si atunci va va parea rau ca ati "profitat" de aceste "oferte" care apar acum.
Si inca un lucru, desi cumpararea de link-uri incalca GW guidelines, hai sa fim seriosi, inca functioneaza destul de bine si atata timp cat nu vinzi 100 de link-uri pe un site sa-l faci ca un link farm, totul va fi ok. Deci nu sunt impotriva vanzarii/cumpararii de backlink-uri, doar ca sugerez sa se faca precaut si "cu cap", ca sa zic asa. Iar momentan, cel mai intelept ar fi sa se astepte 1-2 sapt pana se rectifica PR-urile, daca va fi cazul.
Asta-i doar parerea mea. Sper sa nu-mi dea prea multe negative cei care si-au propus sa faca niste bani frumusei din vanzare de link-uri acum dupa acest update destul de generos.
Daca mai are cineva alte sugestii, ar fi frumos daca le-ar impartasi si cu restul.
Happy selling/buying! 
LE: dupa cum anticipam, deja a venit primul rating negativ. Dar nu ma surprinde... Sunt convins ca-i vorba de cineva care spera sa se imbogateasca din vandut link-uri zilele astea
Ma intreb ce mai cauta oamenii de genul asta pe seopedia, in afara de postat in marketplace... Dar oricum, cuvintele sunt de prisos..
Ultima modificare făcută de tymbark; 8th November 2011 la 15:24.
Signatura lipsa
8th November 2011, 15:29
1 out of 1 members found this post helpful.
Ai un pozitiv de la mine drept compensare
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
8th November 2011, 15:42
2 out of 2 members found this post helpful.

Postat în original de
tymbark
Este destul de clar ca aceste
PR-uri nu sunt reale si nu sunt justificabile, de aceea probabil la urmatorul update vor scadea.
Nu fi asa sigur, la fel a fost si la ultimele update-uri. Eu cred ca nu mai sunt aceiasi algoritmi pentru calcularea PR, linkurile conteaza mai putin. Asta e parerea mea, bazata pe experienta personala....
8th November 2011, 15:48
1 out of 1 members found this post helpful.
In general nu e un moment propice sa vinzi link-uri imediat dupa Page Rank Update cu sau fara mentionarile de mai sus (cu care in mare parte sunt de acord oricum) dintr-un motiv elementar: Cerere si oferta. In momentul in care se face PR update multi sar sa vanda link-uri pentru ca au primit un Pr mai bun. In acelasi timp cererea ar putea sa scada pentru ca sunt si oameni care au cautat sa cumpere link-uri doar pentru a da un bust PR-ului propriu. Si cand oferta este mai mare decat cererea, pretul scade. Dupa un timp lucrurile se reglaza la loc si pretul creste. In plus ar putea ca update-ul sa fie inca in progres si sa se aplice niste corectii in cazul supectilor.
Mai dau cate-un sfat
juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de
nutritie.