Pagina 5 din 6 PrimulPrimul ... 3456 UltimulUltimul
Rezultate 41 la 50 din 60

Subiect: Discutii privind furtul Bing Google

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

Adrian, ceea ce as vrea sa fie clar, dar care am vazut ca in mesajul tau e repetat, e faptul ca Bing nu foloseste rezultatele Google. Aici trebuie amandoi sa fim de acord. Rezultatele lui Bing difera de cele ale lui Google, testul scoate in evidenta lipsa de etica, faptul ca se urmaresc (iar Bing nu stie sa isi acopere urmele) si faptul ca la nivel de imagine Google are 1-0 acum. Dar asta nu inseamna ca foloseste rezultatele in totalitate. Exista o scapare care pare sa dovedeasca invers, dar totusi ... nu sint copiate/furate rezultatele.

Lucrurile astea cred ca le-ar putea banui oricine, nu cred ca e nevoie de un test, deci e de imagine.

Citat Postat în original de Zorrocaesar Vezi Post

N-ar fi oare mai bine ca relevanta rezultatelor sa fie calculata independent de fiecare motor de cautare, lasand in final utilizatorilor decizia finala a relevantei celei mai mari? Cum oare putem fi siguri de cresterea relevantei in motoarele de cautare daca competitorii se imita unul pe altul?
    Asa ar fi ok, dar sintem prea mici ca sa putem influenta lucrurile astea. E vorba de bani, e vorba de piata, e vorba de potential, deci faulturile sint o regula din joc.

Oricum folosim motoarele de cautare (Google in special) din lipsa de alternativa sau din obisnuinta.

De multe ori Google returneaza rezultate care nu sint relevante si totusi continuam sa le folosim. Unde e corectitudinea aici?

De multe ori Google omoara afaceri bazate in special pe Search fara a da explicatii. Unde e corectitudinea aici?

Raspunsul e simplu: nu exista corectitudine decat la suprafata. Bing probabil ca vor veni si ei cu ceva, lucru care n-ar trebui sa surprinda. Randul la mutat pe tabla de sah e acum la Bing. Sa vedem..
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Andrei S este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    16th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    453
    Putere Rep
    31

Implicit

Cred ca putem sa cadem de comun acord asupra faptului ca Google are un algoritm mai performant ( si mai bun ) decat Bing. Prea multe variante nu le raman celor de la Microsoft... puneti-va in situatia lor: nu au cum sa rivalizeze cu Google in ceea ce priveste calitatea rezultatelor. Poate ca au pierdut lupta de cativa ani de zile deja ( chiar daca incearca o schema cu Facebook... nu cred ca este suficient ). Trecand peste orice fel de acuzatii si dovezi cu implicatii discutabile, la cati bani grei sunt in joc, nu vi se pare normal sa incerce "sa se descurce" cum pot? Au de ales???
    Unde vreau sa ajung este ca putem sa ne mai asteptam la astfel de situatii. Si nu vad motivul sa ne contrazicem puternic pe niste chestii care nu pot fi batute in cui de nimeni. Dezbaterile au rolul lor... dar nu si aciditatea!

Si puteti sa fiti siguri ca etica este pusa in cui lejer la cati bani se invart la nivelul lor. Putea sa fie Google cel care calca pe bec... nu prea are de ce sa calce pe bec nu? Acum este "victima".

Din punctul meu de vedere Google s-a grabit... trebuia sa mai astepte!
    Am un blog de afiliere blog Comparix dar si site Comparix.

RoManiac este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    47

Implicit

Si eu cred ca singura vina a bing-ului este cea ca nu a stiut sa-si acopere urmele.
    Dar pana la urma spionajul asta se intampla zilnic , minut de minut , secunda se secunda in orice domeniu.
    Sant segmente unde Microsoft exceleaza iar practic Google nu exista . Crezi ca Google nu vrea si el propriile aplicatii office unde Microsoft exceleaza? Eu cred ca da si sta numai cu ochii in aplicatiile concurentei . Daca maine apar pe net niste scapari de laborator ale Google cu programe office inspirate in faza acea de la Microsoft asta inseamna ca le va si vinde in acel fel? E normal concurenta sa te disece pana in maduva oaselor. Asa si cu Bing. Vrea sa-i atace la un moment dat . Dar mai intai trebuie sa-l ajunga din urma , sa inteleaga de ce e mai bun ca el , sa-i descifrezi algoritmul si apoi sa incerce sa-l depaseasca.
    Ca incearca sa-l bata cu propriile arme ... iarasi e discutabil. Te expui riscului atunci cand esti numarul 1. Pana la urma Microsoft in timp si-a zdrobit concurenta si nu de putine ori s-a pus problema eticii si moralitatii. Sa nu uitam de Nescape care a fost zdrobit de Explorer prin practici mai putin ortodoxe. Microsoft nu e la prima abatere de acest gen si nu va fi nici la ultima. Se simte oare Google amenintat? Eu cred ca da si asta e motivul acestui scandal.

Oare Google nu are spioni pe la Microsoft ? intrebare retorica
    Ultima modificare făcută de RoManiac; 2nd February 2011 la 15:42.

Seinfeld este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    20th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    42
    Posturi
    863
    Putere Rep
    37

Implicit

Dimineata am citit si eu articolul pe blogul celor de la Google. Prima idee, a fost, wow ce furaciune pe fata.
    Apoi am citit mai atent si mi-am dat seama ca de fapt nu e cine stie ce. Din ce am inteles eu Bing inregistreaza acivitatea pe care o ai pe net si apoi se foloseste de ea atunci cand efectuezi o cautare. Ceea ce face de fapt si Google.

Eu daca as fi in locul celor de la Bing as face un test invers, sa arat ca si Google "fura" de la Bing.
    Vă mai aduceți aminte de jocurile copilăriei ?

Cristina Andrei este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    11th April 2008
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    44
    Posturi
    337
    Putere Rep
    36

Implicit

Nu numai, "vede" ce pagini rankeaza sus la Google si care atrag click-uri, apoi isi modifica rezultatele. Pana la urma imitatia e o forma de admiratie.

Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    20th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    42
    Posturi
    863
    Putere Rep
    37

Implicit

Pai nu asta face si Google daca esti logat in contul tau? Daca vede ca ai dat click pe al 10-lea rezulta la nu stiu ce cautare, cand o sa efectuezi aceasi cautare o sa modifice rezultatele astfel incat pe ce ai dat tu click sa apara mai sus, chiar printre primele.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    63

Implicit

Am urmarit de la inceput disputa si efectiv m-a amuzat vazand cate controverse a generat.

Se pierd din vedere cateva aspecte.

Vorbim de doua corporatii mari, cu traditie, ambele din Statele Unite. Daca in Romania mai merg faze gen "dom'procuror, Suzana mi-a copiat banana" si dom procuror zice "internet, ce-ia ala? acum vorbim de America, legi beton, experienta si traditie.

Chiar daca ar fii vorba de spionaj, furt sau alte manarii, la marile corporatii astfel de probleme "se regleaza" intern, fara tam-tam si publicitate, apelandu-se doar in ultima instanta la justitie.

Pana acum, din comunicare, mai mult vad ceva gen "google anunta utilizatorii ca mai exista microsoft search" ca sunt capabili sa copieze un algoritm, ca pot... Deci ca pot, ca exista.

Evident, in detrimentul altor motoare de cautare.

Cu alte cuvinte, scopul comunicarii pare sa fie cu tot altul, cel mai probabil o actiune de marketing a celor doua corporatii pe sistem "hai sa amintim webmasterilor ca mai existam, sa verifice, sa genereze content si sa scrie despre noi gratuit"

Celor interesati de subiect, le propun sa astepte si comunicatele de la Yahoo.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Zorrocaesar este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    49
    Putere Rep
    27

Implicit

Citat Postat în original de Seinfeld Vezi Post
    Pai nu asta face si Google daca esti logat in contul tau? Daca vede ca ai dat click pe al 10-lea rezulta la nu stiu ce cautare, cand o sa efectuezi aceasi cautare o sa modifice rezultatele astfel incat pe ce ai dat tu click sa apara mai sus, chiar printre primele.
    Cred ca treci cu vedere insasi esenta problemei. Noi am discutat pana acum de folosirea de catre Bing a rezultatelor de la Google. Nicidecum nu era vorba de observarea comportamentului utilizatorilor pe propriile rezultate. Pai ori suntem atenti, ori nu mai suntem?

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
    Adrian, ceea ce as vrea sa fie clar, dar care am vazut ca in mesajul tau e repetat, e faptul ca Bing nu foloseste rezultatele Google. Aici trebuie amandoi sa fim de acord.
    Nu pot sa fiu de acord cu tine. Sigur ca rezultatele de la Bing difera de cele de la Google. Daca nu ar fi fost asa, nu cred ca mai era nevoie ca Google sa faca teste si sa anunte un fapt care ar fi fost evident pentru toata lumea. Noi discutam aici de o situatie specifica. Tocmai pentru a demonstra asta, cei de la Google au facut niste teste specifice, care au aratat ca pentru niste termeni specifici Bing returneaza niste rezultate la fel de specifice pe care nu ar fi putut sa le obtina decat de la Google.

Tocmai mi-a venit in minte o comparatie foarte ilustrativa. Ce a facut Google se aseamana cu practica prin care cineva ofera adrese de email diferite mai multor persoane, dar care trimit catre acelasi cont. In momentul cand mesaje nesolicitate vin pe o anumita adresa (din cele oferite), se poate determina cu certitudine cine a oferit acea adresa unor terti.

Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    20th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    42
    Posturi
    863
    Putere Rep
    37

Implicit

Rescunosc, nu am stat sa citesc cu foarte mare atentie toata discutia si sa analizez subiectul in detaliu. Mi-am spus pararea doar din ce am inteles eu.
    Insa in esenta sunt cam aceleasi lucruri, sau cel putin asa vad eu problema.
    Google foloseste comportamentul utilizatorilor proprii.
    La fel si Microsoft/Bing.
    Ai Windows instalat + IE + nush ce Bing toolbar, cauti ceva pe net (indiferent ce motor de cautare folosesti) Microsoft/Bing inregistreaza preferintele tale si le utilizeaza. Ceea ce il face pe bing mai smecher din punctul asta de vedere, el stie sa tina cont de mai multi factori nu doar de ce cauti cand il folosesti pe el.

Cristina Andrei este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    11th April 2008
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    44
    Posturi
    337
    Putere Rep
    36

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

TechCrunch a documentat meciul de box Google-Bing.

Pagina 5 din 6 PrimulPrimul ... 3456 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Webmaster Tools for google, bing si yahoo
    De Sorin Frumuseanu în forumul Webmaster Tools
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 15th August 2010, 19:03
  2. Webmaster Tools for google, bing si yahoo
    De Sorin Frumuseanu în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 15th August 2010, 19:03
  3. Discutii privind calitatea materialelor SEO romanesti
    De Krumel în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 6th April 2010, 12:37
  4. Discutii privind h1 h2 headings
    De voidcode în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 2nd October 2008, 11:48
  5. discutii privind ip siteurilor
    De voidcode în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 28th July 2008, 12:41

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •