Pagina 3 din 6 PrimulPrimul 12345 ... UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 60

Subiect: Discutii privind furtul Bing Google

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

Citat Postat în original de -Rares- Vezi Post
    Krumel, nu mi-am dat cu parerea si nu am vreo banuiala despre tine. Am vrut doar sa te scuz intr-un mod elegant si total nerautacios. In fine daca asta e parerea ta... Se pare ca tot nu ai prins esenta articolului.
    Asta e cel putin impresia ta, dar hai sa iti dau de gandit putin: MSN-ul vechi si actualul Bing obisnuia sa faca crawling super rapid pe pagini. Cei mai batrani stiu ca MSN era sursa prin care iti puteai da seama ce IBL-uri si ce pagini are un site.

Andrei, daca Google a pus in mod intentionat acelele pagini la cautari pe cuvinte cheie inventate, cum ar fi putut Bing sa stie de ele daca ele nu existau? Cum crezi tu ca ptr hiybbprqag, delhipublicschool40 chdjob si juegosdeben1ogrande ar fi putut gasi rezultatele daca Google si oamenii nu le-ar fi folosit? Cum crezi ca Bing ar fi reusit sa copie rezultatele de la acele teste, avand in vedere ca sint multe alte rezultate mai grele in care nu exista asemanari?

Bing a avut acces la ele, poate prin crawling, poate spionand ceea ce face Google ...dar asta nu inseamna ca ar fi copiat rezultatele sau ca ar fi fost prinsi furand. Furand ce? Niste teste? Pai restul rezultatelor relevante sint identice?

Uite si o alta versiune. Nu trebuie sa crezi in ea, ci doar sa iti pui intrebarile..

Eu incerc sa imi pun probleme nu sa iau mot-a-mot ceea ce zic unii sau altii. In plus incerc sa gasesc oameni care sa discute subiecte si sa isi exprime pareri, in nici un caz sa dau peste oameni care se cred destepti sau dau ratinguri negative fara sa gandeasca sau sa isi puna intrebari.

evolution, multumesc de parere si de ratingul negativ. Apreciez efortul.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

-Rares- este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.620
    Putere Rep
    51

0 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Multumesc si eu pt ratingul negativ (>40 puncte). Pe viitor ma voi feri a mai purta vrea discutie de orice fel cu tine Krumel. De fiecare data cand te contrazic sau spun ceva ce e diferit de pararea ta ma ard...

In concluzie e asa cum spui tu, ai dreptate, ai reusit sa o dregi pana la final, trecem peste faptul ca acele pagini existau si inainte atat in bing cat si google, si ca doar ranking-urile au fost influentate.

Mi-am incheiat aici interventia.
    Ultima modificare făcută de -Rares-; 2nd February 2011 la 13:02.

evolution este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    29th October 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    997
    Putere Rep
    38

Implicit

Aici alt articol. Google: Bing Is Cheating, Copying Our Search Results

Cei de la Google au pus oameni de-ai lor sa caute pe Internet Explorer acele cuvinte. Suspectau ca prin acest browser al Microsoft luau date si le foloseau.

@Rares, de acord, am uitat sa precizez ca ma uitam la sursele de trafic din US pe un blog .com in engleza. Bing e aproape zero.

Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

-Rares- te hazardezi, votul e dat e acelasi evolution. Lui ar trebui sa ii multumesti.

Cu mine ar trebui sa continui discutia cu argumente, ptr ca pe astea le apreciez. Apreciez ceea ce spui, displac referirile la persoana care nu tin de subiect...dar in nici un caz nu dau rating sau apreciere negativa doar ptr ca am ceva cu o persoana. Si de regula ma semnez, nu stau palmat. Asta asa ca sa o stii.

Cred ca trebuie sa trecem cat mai curand la transparenta ratingului ptr ca vad ca sint oameni care se ocupa numai cu asa ceva. Posteaza o fraza intr-un topic si dau 3-4 ratinguri negative.

Zorrocaesar este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    49
    Putere Rep
    27

Implicit

@Krumel, argumente de genul celor care spun ca Bing e mai bun pentru ca are o cota de piata in crestere nu ma conving.

Un lucru e clar si as vrea sa cadem cu totii de acord asupra lui: Bing a returnat niste rezultate pe care numai Google avea cum sa le stie. Scopul celor de la Google a fost sa demonstreze exact asta si au reusit.

Ramane problema de etica si de fair-play pe care o ridica acum cei de la Google. Cu totii folosesc comportamentul utilizatorilor pentru a calcula rezulatele si reconosc asta (chiar daca cu litere mici). Insa atunci cand Bing foloseste datele utilizatorilor pentru a vedea ce rezultate intoarce Google si apoi foloseste (exlusiv) aceste rezultate pentru a genera propriile rezultate, e o forma de furt. Zic eu.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Si inca ceva: ce cauti tu, ma rog frumos, Krumel, pe SEO BlackHat: Black Hat SEO Blog

Si ce e ala rating?

Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

Adrian, pe mine nici Google si nici Bing nu ma conving in nici un fel. E vorba de spionare intre ei si nu numai.

Ideea e sa nu vedem intr-un tam tam de imagine doar ceea ce spun unii ci sa incercam sa vedem per ansamblu ceea ce se intampla. Crezi ca Yandex nu face spionaj cu cei doi? Tocmai se pregateste sa intre pe piata mondiala.. cum crezi ca ii poate dobora?

Crezi ca Google nu urmareste ce face SEZNAM in Cehia? Normal ca da, face parte din regula jocului.

Dar nu poti dovedi cu asta ca au furat, poate doar ca se spioneaza intre ei. Da testul pare ok, dar sint destul de multe de discutat pe langa test.

Ce caut pe SEO BlackHat? Pai simplu, urmaresc oameni care au si alte pareri. Stirea asta am vazut-o pe Twitter. Crezi ca n-ar trebui sa fac asta?

Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    49
    Putere Rep
    27

Implicit

Krumel, pe mine convinge Google, de data asta.

Diferenta de opinie intre noi doi se pare ca se rezuma acum la scopul spionajului. Sunt si eu de acord ca toti jucatorii din piata se spioneaza unul pe altul. Nu numai ca sunt de acord asupra existentei situatiei dar chiar o consider normala. Oricine ar trebui sa-si spioneze (mai corect ar fi "urmareasca) competitorii pentru a fi la curent cu ultimele modificari, imbunatatiri sau noutati. E chiar in interestul utilizatorilor finali acest spionaj reciproc pentru ca el duce la o competitie cat mai acerba care la randul ei duce la o experienta cat mai buna pentru ei.

Ce s-a intamplat insa in cazul de fata, este ca Bing a folosit acest spionaj nu pentru a invata din greselile sau realizarile principalului jucator de pe piata ci pentru a-l copia. Iar asta nu e bine pentru nimeni. Argumentul de mai sus e valabil, bineinteles, numai in cazul in care admitem ca testele facute de Google sunt corecte si obiective. Dar eu personal, nu am nici un motiv sa ma indoiesc de asta.

Cristina Andrei este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    11th April 2008
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    44
    Posturi
    337
    Putere Rep
    36

Implicit

Toti ne spioneaza (prin browser, toolbar, servicii de analytics, mail) si se spioneaza intre ei, insa atunci cand o pagina-momeala absolut irelevanta este returnata de Bing la o cautare fictiva mi se pare ceva grav. Asta inseamna ca Bing nu are un algoritm suficient de bun cat sa concureze cu Google si, in loc sa il imbunatateasca prin adaugarea de semnale de relevanta, preia orbeste rezultatele de la Google. La ce bun un alt motor de cautare, atunci?

Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    49
    Putere Rep
    27

Implicit

Citat Postat în original de Cristina Andrei Vezi Post
    Toti ne spioneaza (prin browser, toolbar, servicii de analytics, mail) si se spioneaza intre ei, insa atunci cand o pagina-momeala absolut irelevanta este returnata de Bing la o cautare fictiva mi se pare ceva grav. Asta inseamna ca Bing nu are un algoritm suficient de bun cat sa concureze cu Google si, in loc sa il imbunatateasca prin adaugarea de semnale de relevanta, preia orbeste rezultatele de la Google. La ce bun un alt motor de cautare, atunci?
    E ca si cum ar fi vorbit latura mea feminina.

big
    big este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    13th July 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    43
    Posturi
    864
    Putere Rep
    36

Implicit

...preia orbeste rezultatele de la Google
    Nu se stie sigur asta. Poate algoritmul Bing foloseste informatiile de la Google in proportie de 0.00001%. Dar pe cautarile inventate nu au existat alti factori asa incat cei 0.00001% au avut suficienta putere sa faca site-ul sa apara pe cautarea respectiva.

Mi se pare o idee buna sa iei in calcul si concurenta si comportamentul utilizatorilor atunci cand incerci sa rafinezi rezultatele cautarilor. Ca useri nu avem decat de beneficiat din asta. Ce review mai bun pt un site decat sa vezi ce cuvant cauta un om, pe ce site intra si cat sta acolo. Daca Microsoft are posibilitatea sa adune datele astea bravo lor ca le folosesc. Sau credeti ca Google a facut Chrome din bunatatea inimii lor si din dragoste pt oameni.
    Those were fast strange times and we worked in fast strange ways.

Pagina 3 din 6 PrimulPrimul 12345 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Webmaster Tools for google, bing si yahoo
    De Sorin Frumuseanu în forumul Webmaster Tools
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 15th August 2010, 19:03
  2. Webmaster Tools for google, bing si yahoo
    De Sorin Frumuseanu în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 15th August 2010, 19:03
  3. Discutii privind calitatea materialelor SEO romanesti
    De Krumel în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 6th April 2010, 12:37
  4. Discutii privind h1 h2 headings
    De voidcode în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 2nd October 2008, 11:48
  5. discutii privind ip siteurilor
    De voidcode în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 28th July 2008, 12:41

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •