-
Acelasi lucru l-am patit eu cu 12 site-uri, toate plasate bine care au cazut simultan. 8 gazduiri diferite, unele romanesti, altele in limba engleza, fara link-uri intre ele sau schimburi de link-uri 3 way. Culmea este ca unul dintre site-uri care avea sitelinks, le-a pastrat, dar numai pentru cautarea "numesite.com". Cred ca lipsa de continut nou este de vina, si in perioada respectiva s-a modificat algoritmul destul de mult. Din comoditate inca nu le-am actualizat sa vad daca isi revin dar o sa-mi fac curaj zilele astea si o sa fac publice rezultatele :).
-
Site-urile mele erau de anunturi imobliare si primeau continut constant.
Nu cred ca ar fi cauza lipsei de continut
alte pareri?
-
Pai, avem asa, daca am inteles bine: 3 site-uri care link-eaza intre ele (nu conteaza cum, ca X duce la Z, Z duce la P, P duce la X etc; daca eu imi dau seama din link in link cine/ce schimburi face, sigur poate sa o faca si Google). Doua dintre site-uri primesc intr-un interval scurt de timp 40 de link-uri (aceleasi 40 de link-uri). Banuiesc ca si anchora era un keyword, nu? Adica daca urmareai pentru Site1 kw "apa carbogazoasa" si pentru Site3 kw "apa plata", le-ai inscris in cele 40 de directoare cu anchor-ele respective?
Directorul catre care link-au cele doua site-uri a suferit vreo penalizare? Daca da, cred ca se poate trage de aici.
La inscrierea in directoare sunt cateva reguli de baza: nu multe, nu repede, nu cu anchore putin variate, nu doar cu anchore care definesc si cuvintele cheie urmarite daca acel/acele cuvinte nu se regasesc in "brand-ul" aka adresa site-ului.
Pentru un tert (nu neparat Google, oricine) ce ai facut tu se vede cam asa: 2 site-uri care in 2 ani au primit 10 (sa zicem) link-uri primesc, in doua saptamani, aceleasi 40 de link-uri fiecare cu anchore similare care definesc si cuvinte cheie. Plus, cele doua site-uri link-eaza intre ele. Care e probabilitatea ca link-urile sa fie naturale? R: Nula. :)
Nu cred ca ai fost penalizat explicit, cred mai degraba ca unele din link-uri au fost desconsiderate. Am patit si eu ceva relativ similar. Solutia pe care am aplicat-o a fost sa continui sa adaug link-uri din directoare, cu anchore insa mai variate (din 5 anchore doar una-doua erau aceleasi ca la prima inscriere, 2-3 erau adresa site-ului, restul expresii relevante) si am adus cateva link-uri relevante si de calitate.