Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: Subdomenii cuvinte cheie

Popescu Marian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    983
    Putere Rep
    45

Implicit Subdomenii cuvinte cheie

Ca tot zicea Krumel ca nu discutam despre experimente, iata ca am facut si eu un experiment care poate fi considerat black SEO.
    Am cautat toate combinatiile derivate ale unui cuvant, de exemplu daca ma interesa cuvantul "pahare" am cautat cu google kewyords si celelalte combinatii de cuvinte, gen "pahare de cristal", "pahare sparte"...
    Apoi cu aceste cuvinte am creat subdomenii: paharedecristal.domeniu.com, am pus titluri cu cuvintele, am bagat si un H1.... optimizare on-page.
    Am creat un sistem de interlinking intre ele pe cuvintele cheie, am adaugat posibilitatea de a adauga comentarii si le-am lasat sa creasca in SERP. Dupa aproape o luna, erau deja pe prima pagina pt cautarile acelor cuvinte si in plus depaseau site-uri de profil.

LE: domeniile au stat aproape 6 luni online dupa care le-am retras deoarece nu aduceau venituri suficiente.
    Ultima modificare făcută de Popescu Marian; 25th March 2009 la 01:51.

Augustin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    7th July 2006
    Vârstă
    46
    Posturi
    110
    Putere Rep
    35

Implicit

1) Defineste "site-uri de profil", daca competitia era slaba nu ma mira faptul ca ai rankat asa de bine dupa numai 1 luna.

2) Ai monitorizat riguros cele 6 luni in care acele subdomenii au fost online, inclusiv competitia?

3) Detalii despre domeniul principal?

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    70
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    70

Implicit

Citat Postat în original de Marius ISP Vezi Post
    Am cautat toate combinatiile derivate ale unui cuvant, de exemplu daca ma interesa cuvantul "pahare" am cautat cu google kewyords si celelalte combinatii de cuvinte, gen "pahare de cristal", "pahare sparte"...
    Apoi cu aceste cuvinte am creat subdomenii: paharedecristal.domeniu.com, am pus titluri cu cuvintele, am bagat si un H1.... optimizare on-page.
    Cred ca ai plecat gresit din start: nu ai nevoie de un subdomeniu paharedecristal.domeniu.com sau sa zicem paharedecristalcupicior.domeniu.com ca sa iesi la o cautare gen "pahare crista", "pahare crtistal cu picior".

Defapt aici si sta, dupa mine, partea "black" (defapt nu e etica, black-ul e alta treaba). Faptul ca ai creat un subdomeniu in care folosesti "cu", "de", "si" sau alte prepozitii (?).

Cu alte cuvinte ai "fortat" formarea unui subdomeniu pentru a iesi la o cautare. E prea evident.

Cei cu tendinte de spam folosesc domenii gen: pahareledelucssicristal.domeniu.ro sau paharecupiciorsicolorate.domeniu.ro

Englezii fac asa ceva cu domeniile .info

Ce am vrut sa scot in evidenta e faptul ca poti crea subdomenii dupa cautari, dar acestea nu trebuie sa fie mot-a-mot acea cautare.

Citat Postat în original de Marius ISP Vezi Post
    LE: domeniile au stat aproape 6 luni online dupa care le-am retras deoarece nu aduceau venituri suficiente.
    Nu iti aduceau venituri, dar nici nu te costa nimic sa le tii. Probabil ca daca ai fi promovat cuvintele cheie in locuri potrivite, oamenii ar fi cautat.

Un exemplu misto e un magazin online de sosete numit sosetaria.ro. Sint sigur ca nu ar cauta nimeni sosete pe web. Dar odata ce site-ul a fost creat si promovat, nevoia oamenilor e dezvoltata instinctual ...ptr ca acum stiu ca se pot cumpara sosete online.

Cred ca daca mergi in zone cu potential clienti si te promovezi, oamenii or sa invete sa caute ce ai tu nevoie sa vinzi. Cu alte cuvinte, poti dezvolta si promova o cautare, mai ales daca e o nisa.

Spor
    Ultima modificare făcută de Krumel; 25th March 2009 la 08:17.

Broscoi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    38

Implicit

Interesant experimentul descris de tine , dar sincer sa fiu nu-mi dau seama pe ce a picat accentul in scopul urmarit , compensarea efectului subdomeniilor prin includerea in numele acestora a cuvintelor cheie , efectul prepozitiilor cu de si in numele subdomeniului/domeniului , rezultatul promovarii concomitente a unui manunchi de siteuri ( de aceeasi nisa ,centrate in jurul unui keyword ) ce se sustin reciproc etc .
    Folosind un subdomeniu nu pleci din pole-position , dar iti stau la indemana numerosi factori SEO ce te pot conduce spre prima pozitie .Rezultatul depinde si de concurenta .

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    34

Implicit

eu zic ca se pot obtine aceleasi rezultate si cu keyword.domeniu.com si cu domeniu.com/keyword. Da, in primul caz cuvintele cheie sunt chiar la inceputul url-ului dar nu mi se pare deloc un mare avantaj ala.

Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    983
    Putere Rep
    45

Implicit

Citat Postat în original de Nosfer Vezi Post
    eu zic ca se pot obtine aceleasi rezultate si cu keyword.domeniu.com si cu domeniu.com/keyword. Da, in primul caz cuvintele cheie sunt chiar la inceputul url-ului dar nu mi se pare deloc un mare avantaj ala.
    Da, dar am ales aceasta varianta deoarece se poate dezvolta mai mult subdomeniul respectiv (continut, template) si orice s-ar spune, keywordul in domeniu (subdomeniu) cantareste inca destul de mult.

fellow este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    14th April 2007
    Posturi
    245
    Putere Rep
    33

Implicit

A se tine cont ca google considera subdomeniile site-uri diferite, ceea ce inseamna ca pr-ul nu se transfera la nume.domeniu.ro ca la domeniu.ro/nume .
    Care ar mai avantajele / dezavantajele la folosirea cuvintelor cheie in subdomenii?

Tind sa cred ca se justifica mai mult daca site-ul are o structura mai complexa (portal)..
    Ultima modificare făcută de fellow; 25th March 2009 la 16:34.

neodown este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    19th May 2008
    Posturi
    31
    Putere Rep
    0

Implicit

google.ro ai folosit ca motor de cautare?

Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    983
    Putere Rep
    45

Implicit

Citat Postat în original de fellow Vezi Post
    A se tine cont ca google considera subdomeniile site-uri diferite, ceea ce inseamna ca pr-ul nu se transfera la nume.domeniu.ro ca la domeniu.ro/nume .
    Si ce legatura are PR-ul cu SERP?
    google.ro ai folosit ca motor de cautare?
    Nu, am folosit google.com.

Cuvintele erau long tail keywords si "short tail" . Si pot spune ca rankezi mai sus cu un subdomeniu decat o pagina, deoarece am incercat acest experiment tocmai ca sa aflu daca un subdomeniu este mai puternic ca o pagina.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Multe cuvinte cheie...
    De thefan în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 14th June 2007, 17:50
  2. cuvinte cheie ...
    De orio777 în forumul Google
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 7th February 2007, 14:49
  3. analiza cuvinte cheie
    De Bogdan Citoiu în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 16th November 2006, 18:10
  4. Descriere si cuvinte cheie
    De Brindusa în forumul Directoare web straine
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 7th June 2006, 18:19
  5. Cuvinte cheie.
    De Brindusa în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 3rd January 2006, 18:04

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •