Salut,
Vreau sa propun sa discutam despre problema de linkbuilding excesiv sau mai de graba despre rezolvarea ei.
Probabil ati observat si voi ca site-uri care aduna in general un numar mare de link-uri (mai ales sitewide) intr-un timp relativ scurt se confrunta cu oscilatii puternice sau unele care sunt suspectate ca au platit pentru link-urile acelea sunt penalizate.
Vreau sa ne axam mai mult pe problema site-urilor care aduna link-urile in mod corect. Ca exemplu, sunt site-uri care se afla in situatia de a primii multe link-uri sitewide doar catre home page de la alte site-uri care adera la anumite standarde etc.. exemplele pot continua. Aceste site-uri in general nu au subiecte comune cu site-ul in cauza, dar dat fiind faptul ca adera la standardele respective, incep sa puna link-ul de obicei in footer sau in tot felul de locuri care nu sunt foarte apreciate de Google. Cele doua aspecte coraborate duc la o gramada de link-uri care ar putea face mai mult rau decat bine. Acum daca nu poti sa controlezi o explozie de astfel de link-uri, ea te poate afecta foarte tare mai ales in momentul incare link-urile inceteaza sa mai vina - generand oscilatii puternice site-ului catre care link-uiesc.
Cum credeti ca s-ar putea solutiona problema oscilatiilor generate de aceasta explozie de link-uri intr-un timp relativ scurt?
Solutia de a contacta toti administratorii site-urilor si a le cere sa puna altfel link-urile, este oarecum foarte primitiva.. ca sa ma exprim asa..
Pana acum m-am gandit la urmatoarele solutii:
1. Sa ofer codul html celor care vor sa puna link catre site cu noffolow pe link - astfel as primii numai link-uri cu noffolow care nu ar fi atat de importante si probabil nu ar mai destabiliza site-ul in SERPs
2. Sa incerc sa cresc cumva numarul de link-uri catre inner pages, insa imi este foarte greu sa fac fata avalansei de link-uri catre home si implicit sa mentin un raport cat de cat acceptabil.
Daca mai sunt si alte idei sau mai ales daca ati mai avut astfel de probleme astept cu nerabdare raspunsul vostru![]()
Edit:
P.S. Nu vorbesc de oscilatii la care nu se cunoaste cauza, nu imi dati astfel de exemple "asemanatoare".

.
Răspunde cu citat

.