Mie nu mi-a trimis nici macar articolul demo. Am zis ca le voi primi pe toate o data :))
Versiune printabilă
Mie nu mi-a trimis nici macar articolul demo. Am zis ca le voi primi pe toate o data :))
Am avut cu Tom de la Bucuresti discutia asta. Dar e util s-o postez si aici, ca sa intelegeti ceva destul de simplu dupa parerea mea.
Din oferta, media este de 3 lei / articol.
Presupunem prin absurd ca se fac 2 articole pe ora (dar eu cred la modul serios ca un articol decent de 450 de cuvinte se face intr-o ora, nu in jumatatae de ora)
Asta inseamna asa:2 articole pe ora = 6 lei pe ora
6 lei pe ora inmultit cu 8 ore de munca pe zi = 48 de lei pe zi
48 de lei pe zi inmultit cu 20 de zile lucratoare = 960 de lei pe luna
Salariul minim pe economie este 1050 de lei (respectiv 6,225 / ora)
Acuma, domnii jurnalisti si profesori probabil ar trebui sa scrie si mai ieftin, daca domnul PetrE si-a exprimat dorinta, in primul post, sa faca "si un altfel de profit". Dar eu cred ca acel "altfel" se referea totusi la altceva.
In realitate, cum spuneam mai sus, un articol decent, care sa poata fi citit, nimic mai mult, dureza o ora pentru cele 450 de cuvinte. Plus pauzele legale, concedii etc, plus documentare. Ceea ce ar rezulta, realist asa, intr-un venit de sub 500 de lei pe luna pentru omul care scrie aceste articole.
Daca platim si taxe la stat, daca vrem sa facem si profit, omul acela va fi platit practic cu sub 300 de lei pe luna pentru o munca full-time.
Dar da, 3 lei pe articol suna beton, hai sa cumparam toti, ca sigur nu e teapa.
Eu nu am avut incredere in el de la inceput si i-am cerut un exemplu de articol scris de el, de preferat din domeniul IT.
Mi-a trimis cu copy / paste dieta lui Catalin Crisan, cea care se găsește pe toate site-urile de genul asta, identica...
Și vroia și toți banii în avans.
La telefon nu răspunde?
E misto reactia asta, pe care nu o vad pentru prima data: imi miroase a teapa si totusi incerc:)))
Totusi, el cumpara de pe aici cate un articol de la fiecare care scria ca vinde articole:)). Daca avea o echipa, banuiesc ca nu avea motiv sa cumpere. Sper sa va recuperati banii.
Clar e teapa. Mai ales ca, din cate am vazut pe facebook-ul lui, luna asta a dus o viata foarte buna. Tequila, sampanie, mare... Asa-i cand ai bani...
A, pai eu ma gandeam ca poate e un cont fals. Daca voi ii stiti facebookul, stiti cine e...atunci nu stiu daca se risca asa de mult..pentru ca il poti da imediat in judecata, si nu e bine pentru el...
Mie mi-a comunicat ca imi returneaza banii....
Urmareste acest topic (probabil s-a delogat de pe userul sau) desi se da bolnav si nu prea are acces la net. Spun asta pentru ca si-a pus pozele de pe fb, de care ziceam mai sus, sa nu mai fie publice :)
Mi-a promis si mie pe mail ca imi va face plata.
Sunt curios daca va trimite cuiva banii pe cale amiabila :)
Trist este ca nu a primit nimeni niciun articol desi el tot sustine in discutiile de pe mail ca majoritatea articolelor au fost livrate...
Stai linistit ca poti face un om sa iti dea banii inapoi fara sa apelezi la tribunal sau politie ;)