-
probleme cu indexarea
In decembrie 2008 aveam peste 1000 de vizitatori pe zi pe clujlife.com
Din decembrie, ianuarie m-am mutat la alt hosting si am facut ceva schimbari.
Nu stiu exact de cand, daca de atunci sau ulterior, au inceput sa scada vizitele venite din motoarele de cautare. In prezent am doar 9% din vizitatorii dintr-o zi veniti din motoare.
Google zice e grava treaba si nu reusesc s-o rezolv. Mai jos aveti doua screenshot-uri.
Stiti cum as putea rezolva problema asta?
http://clujlife.com/imagini/scr1.png
http://clujlife.com/imagini/scr2.png
-
Cred ca sunt unul dintre cei mai slabi SEO-isti din forum dar eu in locul tau as muta hostingul. (Asta ca sa-i incit pe cunoscatori :confused: )
-
Ultimele 2 tipuri de erori (timed out & unreachable) nu tin de hosting?
-
Daca nu cumva ai dat disallow la robotei din robots.txt e o problema cu hostingul tau. Schimba-l si spune-ne si noua numele ca sa stim ce trebuie evitat.
-
Nu cumva DNS-urile nu-ti sunt stabile (inca)?
Adica nu cumva google o fi fost directionat (prin rezolvarea DNS-ului) catre VECHIUL server? Unde probabil nu se mai gasea nimic?
Chiardaca poate nu o fi situatia ta, dar din experienta proprie as vrea sa scriu o recomandare pentru cei cares e muta: pastrati-va vechiul hosting pentru cel putin inca o luna dupa ce va mutati!
-
hostingul este in regula, mai am hostate acolo cateva site-uri care merg ok.
CornelB cred ca are dreptate :|
-
desi, google bot-ul ajunge pe site. so ? :|
-
acuma ajunge, dar intre 12-21 mai o fi ajuns, oare? dupa cate scrie in screenshotul de mai sus, nu prea...
later: daca acuma ajunge bot-ul pe site, atunci cel mai probabil in cateva zile o sa-si revina site-ul; sa speram ca la "nivelul" dinainte...
-
Cand ai mutat siteul pe noul server trebuia sa il mai tii pe cel vechi inca 2 saptamani pe server.
Mutarea se face asa:
1. Se pune siteul pe noul server. Se verifica daca merge.
2. Apoi se schimba nameserverele catre noua "casa" (dureaza cam 12 ore).
3. Lasi vechiul site in continuare pe server si il stergi dupa 2 saptamani .
Unreachable URLs sunt din cauza faptului ca nu a gasit paginile online (ai sters siteul de pe vechiul server).
Ar trebui sa isi revina siteul in 1 saptamana, aproape de traficul avut. Sa ne zici ce s-a mai intamplat.
-
Am avut si eu o problema de genul asta cu toate ca nu am mutat site-ul pe alt server.
Imi aparea atentionarea "robots.txt unreachable - 1 Mai", dar era 10 Mai si cand am verificat "Last downloaded 13 hours ago - Status 200 (Success)".
Nu stiu daca a fost o problema temporara de la gazduire sau chiar de la Google, dar in 2 saptamani s-a remediat situatia fara sa fac nimic, site-ul a fost reindexat in totalitate si a revenit la pozitiile ocupate inainte de nenorocire.