PrestaShop vs. OpenCart vs. WooCommerce vs. altele?
Probabil cei mai mulţi dintre noi nu au īncercat toate cms-urile dar au avut de a face cu cel puţin 1 sistem de shopping.
Recent am īnceput să construiesc un magazin online pe Wordpress + WooCommerce (un plugin de shopping nou dezvoltat de cei de la WooThemes pe baza unui plugin deja existent numit Gigoshop).
Pluginul nu excela īn funcţii, codul era scris destul de haotic dar era o stabil şi dădea semne că va progresa enorm de mult īn viitor. Aşa că am ales să construim magazinul pe baza lui. Aflāndu-mă acum pe la finalul dezvoltării magazinului, m-am lovit de două probleme usturătoare: modulul de shipping e la pămānt, la fel şi cel de plată (implementarea unui gateway de tipul mobilpay e un chin). Toate astea ar fi ok dacă nu am fi descoperit şi o sumedenie de bug-uri: posibilitatea de a fraieri sistemul şi de a comanda 10 produse la preţ de 1, afişarea greşită a nr. de produse īn coş etc.
Aşa a ajuns să intre īn discuţie o migrare spre OpenCart şi spre PrestaShop. Citind pe net despre ele totul pare minunat: codul scris destul de clar, pluginuri stabile pentru diferite gateway-uri de plată, calculatorul de shipping foarte rafinat etc. Aş vrea să vă īntreb cu ce platforme de magazin aţi lucrat pānă acum, care au fost neajunsurile/inconvenienţele de care v-aţi lovit?
Īncerc să īmi dau seama ce e mai econom de făcut: să ne chinuim să reparăm bug-urile din WooCommerce sau să reprogramăm totul pe OpenCart, PrestaShop sau altceva.
Mulţumesc anticipat :-)