Cum reactionati dupa Pinguin Update
Versiune printabilă
Cum reactionati dupa Pinguin Update
Fac SEO la fel ca inainte si diversific ancorele. Tu?
Fac SEO la fel ca inainte si incerc sa diversific ancorele, lucru pe care deja incepusem sa il fac. Din fericire, site-urile afectate initial de Penguin si-au revenit, lucru care mie cel putin, imi spune ca pot sa fac linistit ceea ce faceam si pana acum.
Tot 1 :)
Inca nu m-am prins pe cine a afectat pinguinu. La mine nici macar concurenta.
Ma refer la .ro.
Cei care nu au fost afectati sunt curajosi :) La mine un site a fost afectat rau, azi nici decrierea lui daca o caut nu apar in google.
Clar au iesit din calcul cumpararea de linkuri sitewide, in rest se face totul la fel.
Adica daca eu pun un link sitewide la concurenta ar trebui sa pice? :)
Sa fim seriosi
Asta tine de multe - vechimea site-ului, rankul lui(nu neaparat google page rank) si asa mai departe, si aici ne dam fiecare cu parerea, daca tu faci altceva e problema ta dar nu trebuie sa faci misto de altii sau sa-i influentezi.Citat:
Adica daca eu pun un link sitewide la concurenta ar trebui sa pice?
Sa fim seriosi
Nu vad ce e misto aici. E o intrebare.
Teoretic in felul asta oricine "ar da la penalizat" concurenta. Nu are cum.
1nesco negative seo case - Google Search Se poate.
Pe .ro concurenta mea pe doua nise mari au linkuri sitewide pe site-uri apropiate ca nisa si nu au patit nimic.
1nesco, algoritmul nu se propaga peste tot. Daca site-urile nu au fost cuprinse in noua actualizare inca, ele nu patesc nimic.
Apoi, daca procentul de sitewide e diluat de cel cu link-uri cum trebuie.. posibil sa nu fie penalizati deloc.
Asta incerc sa-i explic colegului.
Un exemplu la rapid: okazii.ro si nu numai.
Mai zic si de linkul obligatoriu la anpc.gov.ro? :)
Pai si tu okazii.ro cu ce site il compari? am precizat, un site cu vechime, un brand sau unul cu rank mare gen okazii , miniclip sau mai stiu eu care nu-l poti influenta/ da jos, dar nu cred ca e cazul sa ne bagam in aceeasi oala cu ele, sau ai un site asa de mare si ai fost penalizat? ca alfel nu inteleg de ce faci referiri la site-uri gigant.Citat:
Asta incerc sa-i explic colegului.
Un exemplu la rapid: okazii.ro si nu numai.
Mai zic si de linkul obligatoriu la anpc.gov.ro?
Cu ale clientilor mei. Aceleasi nise, structuri, vechime si numar de pagini asemanatoare.
Eu vad o gramada de chestii ciudate. Optimizarea si promovarea standard vor ramane, adica ce cuprinde SEO curat. Problema este ca penalizarile Penguin, au fost facute si pe site-uri normale, site-uri care au fost stabile ani de zile si pentru o mica problema au disparut total din cautari sau au disparut pentru ca asa i sa ridicat lui G. Eu stiu foarte bine ca atunci cand a venit Panda, au fost schimbari la site-urile care intr-adevar faceau SPAM, acum Panda este inca in serviciu si tot pe aceleasi criterii doar ca a ajuns la o versiune mai stabila (zic ei). Google Penguin, a atacat ce nu a putut ataca Panda si continua sa atace pana va ajunge la maturitate.
Parerea mea este ca serviciile SEO, aplicate unui website vor fi in continua scadere. Ce fac firmele sau persoanele care nu apeleaza la persoane capabile sa tina pasul cu pinguinul G? O firma face prezentarea unui produs sau serviciu si inevitabil va trebui sa folosesca numele produsului de mai multe ori decat permite Google, nu cunoaste SEO, nu stie ce ii place pinguin-ului si va fi amendat. Aceste site-uri nu vor mai aparea nici o data in cautarile organice?
Sunt sigur ca in timp se vor rezolva aceste probleme si lucrurile vor reveni la normal. Eu am complectat un formular catre Google, in care am cerut cateva explicatii despre unul din site-urile mele, cu siguranta va fi testat de catre inginerii de la Google si voi primi un raspuns, asta sper. Daca si voi credeti ca ati fost penalizati pe nedrept sau ati inlaturat problemele din site, incercati, nu cred ca avem ce pierde.
https://docs.google.com/spreadsheet/...THZkaTBQbkE6MQ
Pe mine nu m-a afectat negativ update-ul asta. Am ajuns pe prima pagina pe un keyword care vroiam sa ajung de mult dar nu reuseam din cauza competitorilor care nu aveau SEO chiar "white" :D
Legat de subiect, inca nu m-am lamurit complet ce sa intamplat cu pinguin, dar in schimb fac SEO muuult mai curat
Eu am primit penalizare la un site pentru 1 singur site-wide de la un site de proasta calitate, aparut fara vointa mea, site-ul nu are pagina de contact si nu imi raspunde nimeni la comentarii, deci este posibil.
Si cum explicam cele care avea fresh content si putine linkuri bune din forumuri etc.De ce le-a penalizat si pe ele?De ce urca site-uri fara nici un link si meta title numele siteului fara nici un backlink si de 2 luni intrat pe google si urca pe cuvinte cheie foarte importante.Daca se poate un raspuns poate poate gasesc si eu o solutie
La mine treaba e cam asa: toate siteurile create in special pentru monetizare au avut scaderi de trafic intre 10-60%, siteurile neorientate spre profit ori facute din pasiune si placere s-au mentinut sau chiar au avut cresteri dupa update.